Chcete navariť niečo chutné a hlavne rýchle? Vyskúšajte tento skvelý hubový perkelt!

Huby predsa nepatria len do kapustnice.

Poznáte to. Prídete domov z práce unavení, že za sebou ledva ťaháte nohy a najradšej by ste si ľahli na gauč s obľúbenou knihou alebo radšej rovno do postele. Jesť sa však musí a keď sa potrebujete postarať o plné žalúdky svojich rodinných príslušníkov a nechcete skončiť pri studenej večeri zloženej z chleba a šunky, navaríte najradšej niečo chutné a hlavne rýchle. Ak už neviete, čo vymyslieť, inšpirujte sa receptom, ktorý v relácii Na chalupe priniesla moderátorka Katka Jesenská. Ukuchtite svojej rodine lahodný hubový perkelt. Je sýty a pripravíte ho za chvíľočku.

Chalupársky hlivový perkelt
500 gramov hlivy ustricovej
200 gramov cibule
100 mililitrov oleja
30 gramov mletej sladkej papriky
Drvená rasca
200 mililitrov sladkej smotany
40 gramov masla
Soľ
Korenie

Cibuľu nakrájame nadrobno, hlivu na asi centimetrové plátky. Na panvici rozohrejeme masť a na nej popražíme cibuľu. Pridáme červenú papriku, drvenú rascu, čierne korenie, roztlačený cesnak a poriadne premiešame. Následne pridáme nakrájanú hlivu a necháme dusiť, kým nezmäkne. Do podusenej zmesi nalejeme sladkú smotanu a ešte dusíme zhruba desať minút. Podávame s čerstvým chlebom alebo haluškami. Dobrú chuť!

Vyhrajte s reláciou Na chalupe ročné predplatné časopisu Urob si sám! Stačí ak správne odpoviete na otázku: Akú vychytávku má na svojej chalupe pri vstupe komik a herec Juraj „Šoko“ Tabaček? Odpovede posielajte na mailovú adresu nachalupe@joj.sk s heslom Na chalupe. K odpovedi pripíšte aj svoje kontaktné údaje.

Šťastným výhercom minulotýždňovej súťaže o predplatné sa stáva Oľga Kopisová z Lovčice.  Srdečne blahoželáme! Víťazov budeme kontaktovať prostredníctvom mailu.

Víťaza uverejníme presne o týždeň po skončení ďalšej časti relácie Na chalupe!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Na chalupe