Používate pri varení ten správny hrniec? Poradíme vám, ktorý je pre vás najvhodnejší!

Skoncujte s nedopečeným, prevareným či spáleným jedlom.

Pre začínajúcich kuchárov a kuchárky je príprava pokrmov hotová alchýmia. Nech zdvihne ruku ten, kto ani raz nič nepripiekol, nerozvaril alebo práve naopak – nedovaril. Pravdepodobne by bolo vo vzduchu veľmi veľa rúk. Rokmi varenia postupne získavame skúsenosti pri sporáku a už vieme odhadnúť, ktorý hrniec či panvica je na prípravu toho konkrétneho jedla najlepší. Ak sa práve nachádzate vo fáze, že sa učíte variť alebo ste ešte stále neobjavili recept na dokonale tepelne upravené jedlo, máme pre vás skvelé tipy.

Propagátorka zdravej stravy Henrieta Kundrátová-Peškovičová v relácii Na chalupe prezradila, ktorý hrniec sa hodí na ktoré jedlo. „Ak chceme pripravovať niečo, čo sa varí dlhšie, ideálne je použiť sklenenú zapekaciu nádobu alebo hrnce z keramiky. Prípadne liatinové hrnce. Na prípravu ľahších receptov s dobou prípravy do tridsať minút môžeme použiť akýkoľvek z nich. Ide len o to, či potrebujeme v panvici alebo v hrnci udržať teplo. Ak áno, sú lepšie tie liatinové. Na rýchlejšie jedlá ako rizoto alebo ľahká zelenina sú vhodné povrchy ako kamenina či teflón,“ vysvetlila.

V akom hrnci však pripravíte svoje jedlo najzdravšie? To sa dozviete v priloženom videu!

Všetky relácie Na chalupe nájdete v našom bezplatnom archíve!

Lenka Filipová

Lenka Filipová

Viac článkov od autora
Tagy: Na chalupe