Chalani vytasili proti jehovistom ťažké zbrane: Koho taktika bola účinnejšia?

Každý z nás to poznáme.

Mnohí z nás to poznáme aj z vlastnej skúsenosti. Zazvoní vám zvonček a za dverami stoja neznámi ľudia, ktorí sa vám prihovárajú milým tónom. Sú to oni - jehovisti. Aj k Rodinovcom prišla zvestovať svoje slová príslušníčka náboženskej sekty Svedkovia Jehovovi, pre ktorých je typické chodenie a šírenie viery od domu k domu. To však nevedeli, že v tomto dome narazia nielen na nezáujem, ale najmä na Olivera a pri ďalšom pokuse na Tomáša.

Každý z chalanov použil svoju vlastnú taktiku na vyjadrenie rázneho nezáujmu. Oliver si vymyslel príbeh o tom, ako veľmi vie byť jeho mama naštvaná, keď ju niečo alebo niekto podráždi. „V poslednej dobe sa vie veľmi rýchlo naštvať. Niekedy si vezme bejzbalovú pálku, trieska nimi po veciach. Niekedy sa ujde aj nám,“ šokoval neznámu pani Oliver. Tá razom odišla kadeľahšie.

Ďalší deň sa však vrátila opäť, aby stretla Tomáša. To však nemala robiť. Jeho argumenty  boli viac než ostré. Neveriacky Tomáš ju nielenže nechcel pozvať ďalej, ale ešte jej aj všetko vytmavil, keď prezradil vlastnú definíciu zla: "Zlo je to, keď niekto vyvoláva vo svete alebo v ostatných strach. Ako napríklad, keď niekto hovorí hlúposti o konci sveta alebo bráni transfúziu, keď má umrieť. Alebo bráni svojim deťom oslavovať narodeniny.“ Okrem toho nezabudol poznamenať, že keby mala dotyčná osoba lepši a veselší život, nemala by potrebu otravovať ho iným. Koho taktika podľa vás zabrala lepšie?

Všetky epizódy seriálu NAŠI nájdete v našom bezplatnom archíve!