Chcete si skrášliť váš domov? Vytvorte si originálny živý obraz!

Dokážete to aj vlastnými rukami.

Milovníci záhradkárčenia veľmi radi rozmýšľajú, čím by si ozvláštnili ten svoj malý zelený raj. Niekedy stačí len malá dekorácia, aby záhradka pútala pozornosť široko-ďaleko. Fantázii sa medze nekladú, originálnym nápadom môže byť živý obraz.

Ako ho ale vyrobiť? Nie je to nič zložité. "Použiť môžete starý rám. Rám sa dá použiť akýkoľvek, takže si môžete vybrať podľa ľubovole. Na to som urobila druhé dno, aby sa mohli kvetinky do zeme vysadiť. Na vrch som dala sieť, ktorá má držať kvetinky. Do obrazu som následne vsypala zeminu a stačí už len zasadiť kvetinky," vysvetľuje Táňa, ktorá sa zameriava na originálne a neobyčajné dekorácie v relácii Nová záhrada.

Zdroj: Facebook/Galéria kvetín

​Obraz so živými kvetinami si môžete zavesiť nielen v interiéry, ale aj v exteriéry. Ak si zasadíte sukulenty, starostlivosť o obraz nie je časovo ani fyzicky náročná. "Stačí obraz zvesiť raz za niekoľko týždňov, poliať, nechať cez noc stiecť vodu a ráno ho môžeme opäť zavesiť," dodáva. A ako správne kvetinky do obrazu zasadiť? Dozviete sa vo videu.

Nestihli ste si pozrieť všetky rady a tipy na skrášlenie vašej záhrady? Pozrite si relácie Nová záhrada v našom bezplatnom ARCHÍVE.