Hotové skvosty! Umelecké diela robia záhrady atraktívnejšími

Inšpirujte sa výtvormi akademického sochára Martina Lettricha.

Pekné, priam až letné počasie ťahá čoraz viac ľudí von. Prví odvážlivci sa v posledných horúcich dňoch už možno odvážili otestovať slnečné lúče na vlastnej pokožke a tí otužilejší možno vyskúšali aj prvé kúpanie. Milovníci božského pokoja pre zmenu vyrážajú do svojich oáz pokoja. Niektorí si užívajú sladké ničnerobenie v srdci prírody, iní zase zveľaďujú tej svoj zelený raj. Možností je neúrekom, veď fantázii sa medze nekladú. V záhrade môže mať každý majiteľ čokoľvek od výmyslu sveta.

​Inšpiráciou môžu byť napríklad umelecké diela. V dnešnej relácii Nová záhrada práve obohatia záhradu, ktorú budú naši odborníci zveľaďovať podľa predstáv majiteľov, o jedno také dielo akademického sochára Martina Lettricha. Umelec dokonca dovolí nazrieť aj do jeho ateliéru, kde svoje skvosty vytvára. "Je to moje pracovné prostredie, kam zaleziem kedykoľvek, keď mám chvíľu času," priznáva. Svoje diela vytvára na jednoduchom princípe. "Obyčajné veci urobiť trochu neobyčajným spôsobom," odtajuje. Martin Lettrich okrem svojich diel dovolí nazrieť aj do jeho záhrady, ktorá je naozaj neobyčajná. "Spolu s manželkou sme sa ju snažili urobiť tak, aby sme sa v nej dobre cítili a aby sme s ňou mali čo možno najmenej práce," hovorí.

A akým umeleckým dielom ozvláštni záhradu, ktorú budú zveľaďovať v relácii Nová záhrada? To sa dozviete už dnes o 15:50 hod. na JOJke!

Nevideli ste niektorú z predošlých epizód? Pozrite si ju v našom bezplatnom archíve.