Šporťáci z Ranných novín o sviatkoch: TOTO je na Vianociach najdôležitejšie!

Vianoce sú nielen obdobím pohody, ale aj časom, kedy sa zastavíme a bilancujeme, čo všetko sa za ostatných dvanásť mesiacov stalo. Čo je pre nás dôležité, čo zrazu prestalo mať význam. Športoví moderátori z Ranných novín prezradili, čo je pre nich na najkrajších sviatkoch v roku najdôležitejšie.

Vianoce sú krásnym obdobím, na ktoré sa tešíme už od leta. Príde december, čas radosti, pohody, rodiny a spoločné prežité momenty. Za stolom sa stretne rodina a blízki a konečne sa na chvíľu zastavíme. Vypustíme každodenné starosti a problémy a užívame si ľudí, na ktorých nám záleží. V mnohých rodinách nechýbajú ani tradície. A čo je pre športových moderátorov Ranných novín to najdôležitejšie na Vianociach?

"Rodinu a zmysel Vianoc. Všetko ostatné je iba pozlátko. Ak vás neurobia šťastným jednoduché veci – môžete dostať aj milión darčekov. Ja si Vianoce užívam prakticky od prvej vianočnej reklamy v auguste. :) Milujem zháňanie stromčeka, rád a často zavadziam v kuchyni pri pečení, na vianočných trhoch som ochotný vystáť jamu a na štedrý večer by som najradšej zastavil čas. Následné sledovanie rozprávok a anglickej futbalovej Premier League s kapustnicou v ruke je na nezaplatenie," prezradil Pavol Katrinec.

"Každé sviatky trávime doma na východe u rodičov a v Tatrách.... Nie je nič viac, ako tráviť Vianoce na snehu a každý večer sa schúliť pri blčiacom krbe s teplým čajom a čítať si alebo sledovať fajnové rozprávky.... Klišé, ale najdôležitejšie, že sme ako rodina spolu," pridala sa Danica Susa Klein. "Každý rodič ma pochopí, keď poviem len toľko, že každé Vianoce sa s manželkou snažíme urobiť deťom čo najkrajšie. Nielen pri deťoch prichádza zhon, nervozita, ale snažíme sa to minimalizovať a zmeniť to na pohodu a smiech. Aby deti na sviatky spomínali tak, ako my spomíname na naše. To najdôležitejšie je to, ako ich vnímame. Ako sviatky vstúpenia pokoja, radosti, odpustenia do našich životov," uzavrel Tomáš Magáth.

Sledujte Ranné noviny každý pracovný deň na JOJke!