Čím je seriál Slovania iný ako ostatné? TOTO prezradil režisér Peter Bebjak!

Slovania je najvýpravnejším seriálom v histórii Slovenska. Nakrúcal sa nielen u nás, ale aj na Ukrajine. Príbeh divákov prenesie v čase a vráti ich do siedmeho storočia. Čo o vzniku seriálu prezradil režisér Peter Bebjak?

Veľkolepý príbeh Slovanov znovu ožije v najvýpravnejšom fantazijno-historickom seriáli Slovania. Nakrúcal sa v unikátnom prostredí na severozápade Ukrajiny v Žytomyrskej oblasti kúsok od hlavného mesta Kyjev. Na týchto miestach boli pre účely seriálu postavené dve historické slovanské drevené dediny. Dobrodružno-historický seriál televízie JOJ vznikol v réžii Petra Bebjaka s producentkou Wandou Adamík Hrycovou, kameramanom Martinom Žiaranom a v spolupráci s ukrajinskými partnermi. A práve spomínaný slovenský režisér prezradil, ako toto veľdielo vznikalo. "Oslovila ma Wanda Adamík Hrycová, že má jeden zaujímavý projekt a poslala mi najskôr propagačný materiál, ktorý som si prečítal a na jeho základe som ju poprosil, či má aj nejaké scenáre a ona mi vtedy poslala 16 scenárov, ktoré mala k dispozícii televízia," spomína. Po prečítaní scenáru sa Peter Bebjak rozhodol, že by veľmi rád bol jeho súčasťou.

​Seriál Slovania je iný ako ostatné projekty. "Je to historický seriál. Je z obdobia 7. storočia a vtedy sa opierate o nejaké podklady, ktoré boli reálne, ale ju aj dotvárate a vymýšľate," priblížil režisér. A či sa dá tento seriál porovnávať s nejakými inými, aj medzinárodne známymi seriálmi, to sa dozviete vo videu HORE.

Veľkovýpravný príbeh Slovanov už 10. marca ožije na obrazovkách televízie JOJ!