Seriál Slovania sa nakrúcal aj na Ukrajine: Ako sa pracovalo Slovákom u susedov?

Najvýpravnejší seriál Slovania sa nakrúcal nielen u nás, ale aj u našich východných susedov - na Ukrajine. Keďže ide o koprodukciu, na jednom pľaci hrali ako Slováci, tak Ukrajinci. Ako sa im spolupracovalo?

Veľkolepý príbeh Slovanov znovu ožije v najvýpravnejšom fantazijno-historickom seriáli Slovania. Nakrúcal sa v unikátnom prostredí na severozápade Ukrajiny v Žytomyrskej oblasti kúsok od hlavného mesta Kyjev. Na týchto miestach boli pre účely seriálu postavené dve historické slovanské drevené dediny. Otázkou je, prečo bola vybratá práve Ukrajina. "Ja si myslím, že je to hlavne kvôli lokáciám. Samozrejme, že je to aj kvôli tomu, že na to dávajú financie, z časti to platia. Tiež je to kvôli tomu, že tu sú obrovské priestory, kde nie je zásah civilizácie," priblížil režisér Peter Bebjak. "Sú tu miesta, kde nevidíte elektrické stĺpy, nevidíte mestá, dediny, nevidíte pokosené lúky. To všetko, čo na Slovensku takmer nevieme nájsť," dodáva. Na Ukrajine sú celé pláne, kde ľudská ruka nesiahla. "Sú tu pekné lesy, pekné skaly, vodu a veľké pláne," vyratúval Peter Bebjak.

​Práca na Ukrajine je tiež iná ako na Slovensku. "Ukrajinský štáb je naučený na istý systém práce, my zas na ten náš. Musia sa teda nájsť nejaké vzájomné kompromisy, aby sa všetko vzájomne zladilo a aby to fungovalo," približuje režisér. A ako sa pracovalo dvom tímom, v ktorom každý hovoril svojim jazykom? To sa dozviete vo videu HORE.

Veľkovýpravný príbeh Slovanov už 10. marca ožije na obrazovkách televízie JOJ!