Drahu čaká veľké rozhodnutie o jej budúcnosti! Príde o svoje zázračné schopnosti?

Draha stojí pred neľahkým rozhodnutím. Ide o jej budúcnosť. Bojí sa, že ak sa rozhodne tak, ako sa očakáva, príde o svoje zázračné schopnosti. Ako to celé dopadne?

Drahu chcú jej rodičia vydať. Dávajú jej totiž pocítiť, že je na príťaž a radi by sa jej takto "zbavili". Mladá dievčina sa na tento zásadný krok vôbec necíti. Keď však príde o jej ruku popýtať starešina Bohdan, ktorý zosnulej manželke sľúbil, že sa o Drahu postará, rodičia dievčiny sa tomuto zväzku nebránia. Matka hučí do Drahy, že lepšieho už nenájde, že ide o najbohatšieho muža, pri ktorom sa bude mať ako princezná, čo viac si môže priať? Lenže dievčine sa do svadby veľmi nechce. Jednak je mladučká a tiež má svoje zázračné schopnosti, o ktoré by mohla razom prísť. O radu požiada múdreho žreca Sokola. Čo jej poradí a ako sa Draha nakoniec rozhodne, to sa dozviete už dnes večer na JOJke. 

​Príbeh zasadený do siedmeho storočia sleduje osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov. Mladej bylinkárke Drahe vstúpi do života záhadný cudzinec, ktorého nájde dobitého počas slávnosti postrižín. Rozhodne sa mu pomôcť rozpomenúť na to, odkiaľ prišiel, a popri tom sama zistí mnohé o sebe. Kým sa však naučí, ako narábať so svojimi zvláštnymi schopnosťami, v susednom hradisku sa odohrá tragédia, ktorá obráti život miestnych ľudí naruby.

Nenechajte si ujsť seriál Slovania už dnes o 20:35 hod. na JOJke!