Draha chce zachrániť Bohdana za každú cenu! Obetuje pritom aj svoj život?

Draha chce zachrániť Bohdana. Zostáva však na to úplne sama. Otázkou je, či sa jej podarí zachrániť jediného blízkeho človeka, ktorý jej zostal.

​Draha chce za každú cenu zachrániť Bohdana. Všetci sa jej však otočia chrbtom a tak na to zostáva úplne sama. Nepomôže jej ani múdry Sokol, ani Vlad, respektíve Samo. Ten sa s ňou len rozlúčil a išiel si svojou cestou. Draha je z toho síce smutná, ale uvedomí si, že jediný, kto jej zostal je Bohdan. Toho dôveru však stratila, keď ho oklamala a na dôvažok mu pobosoroval žrec Čarad. Draha ho však chce zachrániť nech to stojí, čo to stojí. Neváha ani siahnuť po krajnom riešení či obetovať vlastný život. Podarí sa jej zachrániť ho? A zaplatí za to svojím  vlastným životom? 

Príbeh zasadený do siedmeho storočia sleduje osudy obyvateľov Karpatskej kotliny v čase pred spojením slovanských kmeňov. Mladej bylinkárke Drahe vstúpi do života záhadný cudzinec, ktorého nájde dobitého počas slávnosti postrižín. Rozhodne sa mu pomôcť rozpomenúť na to, odkiaľ prišiel, a popri tom sama zistí mnohé o sebe. Kým sa však naučí, ako narábať so svojimi zvláštnymi schopnosťami, v susednom hradisku sa odohrá tragédia, ktorá obráti život miestnych ľudí naruby.

Nenechajte si ujsť seriál Slovania už dnes večer o 20:35 hod. na JOJke!