Peter Petrus a jeho Vianoce

Náš hokej nenapreduje, ale zaostáva

Redaktor Peter Petrus má na smerovanie slovenského hokeja jasný názor. Nič to však nemení na skutočnosti, že šampionát dopozerá až do konca. Aj keď Slováci sa už o cenný kov biť nebudú.

„Veril som aspoň vo štvrťfinále, avšak vydretá výhra proti Slovinsku mnoho naznačila,“ prezradil na úvod redaktor Prvých Novín Peter Petrus svoj názor na vystúpenie našich hokejistov na svetovom šampionáte, ktorý sa tento rok koná práve na našej  pôde. „Tímu chýbala bývalá ľahkosť, výbušnosť, rýchlosť, priamočiarosť, ako to proti nám ukážkovo zvládali napríklad Nemci,“ doplnil sympatický reportér. Podľa neho v kádri chýbali mladí hráči, ktorí by lietali po ľade a dopĺňali skúsených, avšak už pomalších borcov.

Zo šiestich zápasov dokázali naši chlapci vyhrať iba dva. Prvý a posledný. Proti Slovinsku a Dánsku. Kritika sa zniesla aj na kanadského trénera. „Nepáči sa mi, že teraz si mnohí urobia hromozvod hnevu z cudzinca Hanlona,“ hovorí Peter. Podľa neho si totiž treba uvedomiť širšie súvislosti. „Náš hokej ako celok nenapreduje, naopak zaostáva. Hlavne, že predseda Široký bude mať hotel,“ kritizuje redaktor známy z obrazovky nahlas. Poukazuje tiež na skutočnosť, že 20- roční sa zachraňujú v elite a 18- roční z nej vypadli. „Aspoň, že hokejistky robia pokroky, napriek veľmi skromným podmienkam,“ dokáže Peter Petrus aj pochváliť. Zo športu ako takého však nerobí vedu. Má na to jasný dôvod. „Na svete sú omnoho dôležitejšie veci ako šport,“ objasňuje. Napriek tomu si šampionát vychutná až do konca. „Zlato želám Fínom. Majú sympatický tím i vyspelých a príjemných fanúšikov,“ uzavrel redaktor Peter Petrus.