Nováčikovia v sieni: Profesionálov iritujem!

Jarné epizódy Súdnej siene osviežil aj nový prírastok medzi advokátmi. Na televíznu obrazovku sa vrátila Katka Jesenská.

Súdna sieň prešla túto jar zmenami, ktoré na televíznu obrazovku vrátili známu tvár, Katku Jesenskú. Tá sa zo svojho návratu teší, na nový formát v jej kariére si však musela neľahko zvykať: „Je to pre mňa comeback po dlhých rokoch a je to žáner, ktorý som ešte nikdy nerobila, trochu som sa dlhšie orientovala v tej právnickej terminológií.“ Ako profesionálka si uvedomuje, že ona by mala byť tým pilierom, ktorý niekedy môže pomôcť tzv. nehercom v Súdnej sieni prekonať trému, zozačiatku však mala problém aj sama so sebou. „Tí svedkovia sú ako keby ľudia z ulice, u ktorých občas tréma zapracuje a my sme tam tí profesionáli, ktorí by sme ich mali zachraňovať. Spočiatku som však mala problém sama so sebou a nie ešte zachraňovať niekoho druhého,“ prezradila s úsmevom.

Katka sa, ako inak, stretáva s ohlasmi nielen na svoj výkon, ktorý najkritickejšie hodnotia jej rodičia, ale aj na celú Súdnu sieň. Pravých sudcov či advokátov vraj jej prevedenie veľmi irituje: „Ozajstní advokáti a sudcovia nám zaznávajú, že takto sa v skutočnosti nechovajú. My sa však takto správame preto, aby to bavilo diváka,“ vysvetlila.