Čím je nový seriál Uhorčík výnimočný? V TOMTO je iný než všetko, čo ste doposiaľ videli!

Uhorčík je naozaj jedinečný seriál a to nielen vďaka zbojníckej téme, ktorá sa v audiovizuálnej tvorbe tak často nevyskytuje. Tento projekt je úplne iný než všetko, čo ste doposiaľ videli, a to z viacerých dôvodov!

Dej nového komediálneho seriálu Uhorčík je zasadený do prostredia zbojníckej družiny, ktorá vznikla v momente, keď sa tvorivá skupina pod vedením Tomáša Uhorčíka stretla s Jurajom Jánošíkom. Už od prvej chvíle, ako vznikal námet na tento seriál, bolo jasné, že sa bude točiť v exteriéri. Predsa len, zbojníci by v ateliéri asi veľa vody nenamútili. Všetky scény, ktoré v seriáli uvidíte, sa teda nakrúcali v reálnych priestoroch. Zázemím pre seriál Uhorčík bola gazdovská dedinka Abeland, ktorá sa nachádza v malebnej prírode pri Lozorne. Tunajšie prostredie vytvorilo krásne a živé pozadie pre vznik seriálu.

Keďže dej sa odohráva v dobe Juraja Jánošíka, je pochopiteľné, že jeho neodmysliteľnou súčasťou sú veľkolepé a výpravné kostýmy a masky. Na pľaci však nechýbali ani dobové rekvizity či rôzni artisti, ktorí v Uhorčíkovi len posilňujú atmosféru. Už na prvý pohľad je teda jasné, že tento seriál bol veľmi náročný na prípravu. „Ja som nikdy nezažil takto náročnú produkciu. Boli tu vozy, koče, kone, pohoniči, akrobati, parkúristi, komparzisti, kostýmy, laná s kladkami. Strieľame z lukov, mizneme v lese a znovu sa objavujeme, čiže, je to veľmi trikové. Je to nesmierne náročné na výrobu. A teraz si predstavte, že všetkých týchto ľudí dáte dokopy a začne pršať. Čiže, je to aj ekonomicky náročné. Je to brutálny projekt. Ja som nikdy nič takéto nerobil. Strašne by som ľutoval, keby som sa na to nedal,“ povedal o Uhorčíkovi Juraj Rašla, ktorý stvárňuje Jánošíka.

Na nakrúcaniach vždy panovala veľmi príjemná a kamarátska atmosféra, ktorá sa preniesla aj do výsledného produktu. Je to spôsobené aj tým, že nielen herci, ale aj viacerí členovia štábu sa poznajú dlhé roky a sú si navzájom druhou rodinou.Tento projekt je zvláštny tým, že ľudia tu niečo vymyslia na tomto mieste a hneď sa to do toho seriálu vloží. Je to veľmi živý organizmus a ja som ešte nikdy nič podobné nerobil. Je to veľmi špecifické spontánnosťou, nesmiernou talentovanosťou všetkých hercov. Zišli sa tu ľudia z rôznych svetov, stále sa tu spieva, stále sa tu tancuje, zabáva a tie nápady prichádzajú. A hneď sú zakomponované do scenára,“ zhodnotil Rašla.

Sledujte nový komediálny seriál Uhorčík už v sobotu o 20:35 na JOJke!