Flirtujúca grófka Somlónyi poslala Jánošíka na stránku padoleb.sk: Vieme, na čo slúži!

Pozorné oko diváka si v druhej epizóde komediálneho seriálu Uhorčík určite všimlo zaujímavý odkaz. Grófka Somlónyi na znak svojich sympatií pustila na zem vreckovku tak, aby ju našiel Juraj Jánošík. Keď sa na ňu zbojník pozrel, prvý raz tam bolo napísané telefónne číslo. Po druhý raz tam však bolo napísané len padoleb.sk. Jánošík to okomentoval len stručným pobaveným pokrikom: „Ty koťuha pánska!“ Čo to teda je ten Padoleb?

Padoleb je hnutie, ktorého názov je skratkou slovného spojenia Parohami do lepšej budúcnosti. Je to Brigitou vymyslený, sociálne zameraný volebný program a zároveň svojský návod, ako potierať majetkové rozdiely, rodovú príslušnosť a kastovanie tej doby. Adresovaný, je hlavne odvrhnutým grófkam v zlatých klietkach, na ktoré samopašní páni veľkomožní, nemajú čas. A tak jednohlasne zvolená, prezidentka hnutia, Brigita, dala dohromady zoznam voľných zbojníkov, ktorých si môžu grófky uloviť a pomstiť sa svojim manželom.

Náplňou spolku je starostlivosť o potreby grófiek. Tie sa síce tešia, že sú zaobstarané. Vyhovuje im, že majú kaštiele, zámky a tituly, ale chýba im láska. Sú totiž stále samé a opustené. Chcú byť hýčkané, milované a pomilované. A práve od toho je tu Padoleb! Kto vie, akoby sa táto strana, fungovala v dnešnej dobe…

Sledujte komediálny seriál Uhorčík opäť v sobotu o 20:35 na JOJke!

Tagy: Uhorčík