Uživil by sa aj iným povolaním: Aha, čomu sa Juraj Rašla venuje okrem herectva!

V komediálnom seriáli Uhorčík si Juraj Rašla zahral zbojníka Juraja Jánošíka. Málokto však vie, že okrem tejto role mal na nakrúcaní aj inú úlohu. Nie však hereckú. Táto bola z úplne iného súdka.

Juraj Rašla sa okrem hereckého povolania už dlhé roky venuje fotografovaniu. Keď teda dostal ponuku zahrať si v komediálnom seriáli Uhorčík, okamžite videl príležitosť na zhotovenie množstva nádherných fotiek. Tvorcovia a realizačný tím mu to dovolili a tak začala jeho práca na mapovaní seriálu „z tej druhej strany“. „Dostal som možnosť nafotiť zozadu, ako vzniká film. Mám neskutočné množstvo fotiek, ale snažím sa fotiť nielen hercov. Snažím sa fotiť aj produkčných, aj kameramanov, aj zvukárov, aj ako majú herečky dole sukne, keď im zvukári dávajú mikroporty… Jednoducho fotím všetkých a fotím stále. Chcem, aby z toho vznikol dokument, ako vzniká seriál. Ako sa rodí seriál,“ vysvetlil Rašla pre joj.sk.

Juraj bol prítomný na každom nakrúcacom dni, a keď nebol na pľaci pred kamerou, behal po jednotlivých lokáciách s fotoaparátom v ruke. Výsledkom je množstvo nádherných fotiek, ktoré divákom približujú atmosféru, ktorá na nakrúcaní panovala.Najprv na mňa pozerali čudne, že čo to ja tu s tým foťákom pobehujem. Potom, keď tie fotky videli, tak za mnou začali chodiť a pýtať sa, prečo nie sú na fotkách. Cítim, že každý sa chce na tie fotky pozerať a každý chce mať tú pamiatku. To veľmi poteší, keď vidím, že tých ľudí to teší a páčia sa im tie fotky,“ zhodnotil.

Ukážku z tvorby Juraja Rašlu nájdete v galérii:

Sledujte komediálny seriál Uhorčík už v sobotu o 20:35 na JOJke!