Paťka a Lívia ako náhradní rodičia svojho bračeka: Ich mama na onkológii bojuje o život!

Vek na hranici dospelosti a tesne po nej je obdobím, keď si mladí ľudia vyberajú svoju životnú cestu. Dokončujú svoje štúdium, hľadajú si prvú prácu, trávia čas so svojimi priateľmi, zabávajú sa a venujú sa svojim koníčkom. Dve mladé ženy Patrícia a Lívia však museli pod vplyvom okolností veľmi rýchlo dospieť a zriecť sa života, aký vedú ich rovesníci.

Patrícia a Lívia sa takpovediac zo dňa na deň stali náhradnými mamami pre svojho bračeka Marcusa. Ich mame totiž v šiestom mesiaci tehotenstva diagnostikovali rakovinu krčka maternice. Musela dlho ležať v nemocnici a neskôr sa to všetko ešte viac zhoršilo. Mama troch detí začala rapídne chudnúť a trápili ju šialené bolesti. Tie bolesti, to bola katastrofa. Už by som to druhý raz nechcela prežiť. Ona mala také bolesti, že nevedela pomaly ani dýchať, prejsť. Ona nevedela stáť na nohách,“ povedala 23- ročná Patrícia, ktorá sa okamžite musela stať hlavou rodiny. Začala pracovať v jednom z hotelov v Banskej Štiavnici a zo svojej výplaty financuje chod celej domácnosti. Pracuje od rána do večera, aby dokázali utiahnuť všetky výdavky. Navyše, popritom sa stará o svojho bračeka.

Ľahké to nemá ani mladšia Lívia, ktorá je na prahu dospelosti. Namiesto žúrovania so spolužiakmi a kamarátmi pomáha staršej sestre s vedením domácnosti. Keď je ich mama doma, pomáha so starostlivosťou o ňu. Obe však stále veria, že raz sa všetko na dobré obráti. My stále dúfame, že mamina je veľmi silná a určite sa z toho dostane. My v to veríme a čakáme, kedy to príde,“ zhodujú sa sestry. Celá situácia trápi aj samotnú mamu Dušanu. Mrzí ju, že sa jej dcéry musia o všetko starať samé. „Baby sú moje všetko, moja pýcha. Prakticky si vychovávajú vlastného brata. Inak som si predstavovala ich mladosť. Nie, že sa budú o brata starať. Predsa len majú svoje životy,“ povzdychla si. Vie, že dievčatá majú tiež svoje sny a túžby. Staršia Paťka miluje motorky a mladšia Lívia zas zbožňuje slovenský rap. Najviac si však želajú, aby sa ich mama uzdravila.

Sledujte tento strhujúci príbeh už v nedeľu V siedmom nebi o 20:35 na JOJke!