Chytľavý duet Ondreja Kandráča a Davida Keya nedostanete z hlavy: TOTO musíte počuť!

Je muzikant telom aj dušou a tak ho nezastavia ani žiadne koronavírusové obmedzenia. Kým sa Ondrej Kandráč bude môcť s kapelou opäť postaviť na pódium, čas si kráti prípravou nového repertoáru. Po sérii piesní, ktoré nahral s Kandráčovcami, prijal ponuku na spoločný duet od o generáciu mladšieho speváka Davida Keya. Výsledkom je doslova energická bomba!

Posledné mesiace všetci zažívame naozaj náročné a nie príliš pozitívne časy. S nádejou, že do našich sŕdc vlejú trošku optimizmu, prichádzajú ostrieľaný muzikant Ondrej Kandráč s mladým a nádejným spevákom Davidom Keyom. Spoločne totiž vytvorili duet s doslova čarovným názvom Abraka Dabraka. Presne o to nám išlo. V súčasnej, nielen pre muzikantov neľahkej dobe, sme chceli ľuďom pričarovať dobrú náladu a odpútať ich od starostí, ktoré nás všetkých sužujú. Aj preto sme skladbu nazvali Abraka Dabraka,“ vysvetľuje nová tvár slovenskej populárnej hudby David Key. Špeciálnu atmosféru skladbe dodávajú zboristky Klaudia Škorvánková a Agáta Kováčiková.

Hoci je pieseň mimoriadne veselá a má obrovský hitový potenciál, do textu vložil Vlado Puchala silné posolstvo.Je o tom, za čo sme zodpovední sami a čo s nami robí život. Zakomponoval som tam tiež mladosť a dravosť chalana, ktorý vyhlasuje, že sme takí, akí sme, ale zvládneme to po svojom. Nová generácia vždy prichádza s tým, že urobí svet lepším. A sčasti sa im to podarí, už len tým, že do neho vstúpia so svojimi snami a ideálmi. Aj, keď ich život obije, ideály im zostanú ako memento,“ vysvetľuje textár Vlado Puchala a pokračuje. „V prvom rade je to však svieža pesnička, ktorá chce prebúdzať v ľuďoch život, energiu, vôľu zdolať prekážky, prijať sa taký, aký som a zostať v myslení i konaní slobodný,“ dodal.

Videoklip k pesničke Abraka Dabraka sa nakrúcal v čarokrásnom prostredí Bojnického zámku a v okolitej prírode. Pre mňa bol rozprávkou už proces nahrávania skladby a následne aj videoklipu. Skvelé bolo, že sme filmovali v mojich rodných Bojniciach, takže som do komparzu obsadil mnohých kamarátov. Dokonca aj maminu z ktorej som spravil kuchárku, ktorá cukruje buchty,“ smeje sa David. Mihne sa tu tiež niekoľko známych osobností, napríklad módne návrhárky Andrea Koreňová a Natasha Azari, ktoré pre účinkujúcich zhotovili kostýmy.Skvelá bola tiež moja rodáčka, moderátorka Sonička Skoncová ako predavačka perníčkov,“ teší sa spevák. Špeciálnu radosť ale mám, že Ondro so sebou priniesol aj svoje deti Emušku a Ondríka. Obaja sú perfektní, neskutočne som si ich obľúbil a jasne, že aj oni sú v klipe. Ondríkovi sme ešte večer pred nahrávaním operatívne zháňali husle,“ spomína David.

Spokojnosť neskrýva ani Ondrej Kandráč. „Celé nahrávanie sme si aj s deťmi veľmi užili. Absolútne som to nevnímal ako prácu. Stihli sme si užiť Bojnice, okolitú prírodu, zámok, kúpele, zoologickú záhradu a večer s priateľmi aj vínny dvor,“ prezrádza a verí, že dobrá nálada, ktorá vládla počas filmovania, sa premietla aj do atmosféry klipu. Je to veľmi chytľavá pecka. Vytvorili sme malé, no skvostné hudobné dielko. Veľmi sa teším a verím, že si tú skladbu budú všetci spievať s nami,“ nádeja sa úspešný muzikant.

Zaujímavé je aj spojenie Ondreja a speváka, ktorý tvorí hudbu v úplne inom štýle a žánri. A prečo nie? Vždy ma bavilo prepájať svety, ktoré sú navonok nezlúčiteľné. David je spevák iného žánru, no tiež chalan nezaťažený predsudkami, ktorého mladosť a dravosť je pre mňa inšpirujúca. A to aj napriek tomu, že ja sám, sa ešte necítim starý,“ dodal Kandráč so smiechom. Spoluprácu si pochvaľuje aj David. Pre mňa zas bolo fascinujúce sledovať, ako Ondra ľudia milujú. Už to, že im pri náhodnom stretnutí na ulici odpovie na pozdrav, im vyčarí úsmev na tvári a spraví pekný deň. Tento obrázok slušného a pokorného človeka a jeho prístupu k fanúšikom, si určite zapamätám, ako svoj manuál na cestu k úspechu,“ uzavrel.

ArchívPosledné epizódy