Angelina Jolie zarába na rozpadnutom manželstve: Neuveríte, koľko získala na dare od Brada Pitta!

Herečka Angelina Jolie sa zbavuje bolestných spomienok na búrlivé manželstvo s Bradom Pittom a kasíruje za to balíky peňazí. Obraz od britského premiéra Winstona Churchilla, ktorý jej exmanžel v roku 2011 láskyplne venoval, predala za viac než 8 miliónov eur!

V dobe celosvetovej ekonomickej krízy, spôsobenej pandémiou koronavírusu, sa snažia za každú cenu zarobiť aj tie najväčšie hviezdy šoubiznisu. Kšefty Angeliny Jolie zďaleka nedosahujú pôvodné očakávania a predstaviteľka filmovej Lary Croft hľadá spôsoby, ako zarobiť! 

Pri prechádzaní rodinnej zbierky umenia narazila kráska na obraz Veža mešity Kutubíja od zosnulého britského premiéra Winstona Churchilla. Umelecké dielo v roku 2011 za čiastku 2,95 miliónov dolárov vydražil Brad Pitt v aukcii a venoval ho Angeline. Pri majetkovom vyrovnaní po rozvode v roku 2016 pripadol obraz práve jej. Jolie dala obraz do dražby začiatkom februára. Odhadovanú cenu 3,5 milióna dolárov nakoniec prekročil trikrát, čím bol pokorený Churchillov rekord z roku 2014, kedy sa iný jeho obraz predal za 2,4 milióna dolárov. Zásluhou na tom celkom nepochybne malo krátke vlastníctvo slávneho hviezdneho páru! 

Zdroj: Profimedia

Vežu mešity Kutubíja namaľoval Churchill v období druhej svetovej vojny v januári 1943, a to počas končiacej konferencie s americkým prezidentom Franklinom D. Rooseveltom v Casablance. Obraz hlave štátu venoval k narodeninám, po Rosseveltovej smrti o dva roky neskôr ho zdedil jeho syn Elliot. Ten obraz v roku 1950 predal súkromnému zberateľovi z Nebrasky, nad ktorého krbovou rímsou sa ohrieval dlhých 14 rokov, než v roku 1964 poputoval do rúk producentovi dokumentu o jeho autorovi. Obraz následne kúpil starožitník z New Orleans M.S. Rau.

Nenechajte si ujsť premiéru filmu Ad Astra s Bradom Pittom dnes o 20:35 na JOJke!