Udalosť, ktorú si nemôžu nechať ujsť milovníci kultúry: Poznáme dátum štartu FEBIOFESTU!

Febiofest otvorí brány tridsiateho ročníka už 15. marca v hlavnom meste. Prezradíme vám, na aké osobnosti aj filmy sa môžete tešiť!

Asociácia slovenských filmových klubov v spolupráci so Slovenským filmovým ústavom otvorí brány festivalu v priestoroch novozrekonštruovanej Slovenskej národnej galérie. Päťdňový filmový maratón bude pokračovať v Kine Mladosť, Kine Klap, v Jurkovičovej teplárni a následne poputuje do vybraných kín a filmových klubov po celom Slovensku.

Filmoví nadšenci sa môžu tešiť na slovenské premiéry a filmy, ktoré nikde inde neuvidia a na stretnutia s našimi a zahraničnými filmovými hosťami. "Napríklad s Vicou Kerekesovou, Martinom Hubom či ukrajinským režisérom Dmytrom Sucholytkyjom-Sobčukom," uviedol programový riaditeľ festivalu Ondrej Starinsk. Organizátori Febiofestu zaradili do programu snímky, ktoré zarezonovali na svetových festivaloch alebo vo svojich pôvodných krajinách. Ako každý rok, ani tento podľa neho nemôže na festivale chýbať film s legendárnym hercom Nicolasom Cageom. Diváci si tentoraz budú môcť pozrieť Neznesiteľná váha obrovského talentu. 

Zdroj: TV JOJ

Priestor na Febiofeste majú začínajúci i renomovaní tvorcovia. V rámci sekcie Film+ uvedú filmy od tvorcov, ktorí v posledných rokoch významne ovplyvňujú klubový film a ich diela rezonovali posledný rok na festivalovej scéne. Súčasťou bude tiež Polnočná sekcia a Zrkadlo. V sekcii krátkych a celovečerných filmov V strede Európy sa predstavia snímky zo Slovenska a zo všetkých susedných krajínFebiofest nezabúda ani na detské publikum. Tešiť sa môžu deti na školské projekcie a projekcie s tvorivými dielňami. Súčasťou sa stane tiež medzinárodné vzdelávacie a networkingové podujatie Visegrad Film Forum združujúce filmových študentov a profesionálov.

Zdroj: TV JOJ

Febiofest začína už 15. marca 2023!

Tagy: Febiofest