Na Betliar prichádza napätie, romantika a návrat v čase: Predstavujeme vám nový seriál 1890!

O čom bude nový seriál?

Na JOJku prichádza ďalší z pôvodných veľkolepých seriálov, ktoré diváci jednoducho milujú. 1890 je nový dramatický seriálkriminálnou zápletkou. Okrem napätiaprekvapivých zvratov v ňom diváci uvidia aj dobrodružné, romantické a humorné prvky. 

Tvorcovia sa pri jeho príprave nechali inšpirovať podmanivou prírodouunikátnou atmosférou slovenského Gemerapredovšetkým kaštieľom Betliarjeho blízkym okolím, kde sa nakrúcal počas celej jeseneDej príbehu situovaného do konca 19.storočia vtiahne diváka do fascinujúceho obdobia, v ktorom sa ľudové poveryvieramágiu či nadprirodzené bytosti miešajúpríchodom prevratných technických vynálezov ako napríklad telefón či automobil a s objavmi dodnes využívaných kriminalistických metódpostupov ako daktyloskopia či balistika.  

Diváci sa oboznámia s históriou a zaujímavosťami života v Uhorskuspoznajú prírodné i pamiatkové skvosty Gemera. Napriek tomu však nejde o vernú dobovú rekonštrukciu. Tvorcovia sa napriek konzultáciámodborníkmi nesnažiliabsolútnu historickú presnosť vo všetkých zložkách, ale vytvorili vlastný svet. Rok 1890 treba chápať len ako približné ukotveniečase. Niektoré dobové detaily boli prispôsobené súčasnej dobe. 

Na svoje si prídu skutočne všetci nielen vďaka samotnému príbehu, ale aj vďaka množstvu známych hereckých mien zo Slovenska I zahraničia. Svoje umenie nám predstavia herci ako napríklad Ján Koleník, Milan Ondrík, Martin Nahálka, Anikó Vargová Vica KerekesStanislav MajerFilip Kaňkovský, Lukasz Kos. Okrem toho však spoznáme aj mnoho nových neopozeraných hereckých tvárí. 

Štartujeme už 5. marca. Ďalšie informácie o seriáli 1890 vám prinesieme čoskoro na webe joj.sk!

HLÁŠKYZO SERIÁLU