Koleník obrátil kaštieľ hore nohami: V Betliari otvorili výstavu k 1890!

Takto vyzeral návrat hviezd 1890 na miesto činu.

Biela sobota sa v Betliari niesla v znamení otvorenia novej výstavy 1890 – seriál vs. história. Pri tejto príležitosti mohli návštevníci zároveň zažiť veľkolepý návrat hlavných seriálových hviezd po mnohých mesiacoch späť na miesto činu. Kaštieľ doslova praskal vo švíkoch vďaka stovkám skalných fanúšikov unikátneho spojenia čarovného kaštieľa Betliar a televízie JOJ.

1890 - otvorenie vystavy 1890 kastiel Betliar 1890 - otvorenie vystavy 1890 kastiel Betliar Zdroj: Facebook / SNM - Múzeum Betliar

Všetkých návštevníkov osobne privítal aj detektív János Marton s grófkou Wisniewskou a ich predstavitelia - herci Ján Koleník a Anikó Vargová. Najmä Janko to mal po celý čas mimoriadne náročné, keďže musel čeliť húfu svojich ženských obdivovateliek, ktoré z neho nevedeli spustiť oči. Mimoriadne náročný deň však obaja zvládli bravúrne. Herci nemali problém rozdať stovky podpisov, zapózovať pred desiatkami objektívov a zodpovedať na nekonečné množstvo zvedavých otázok. „Je to dojemné a keď vidím toľkých ľudí, viem, že o Betliar je veľký záujem. To všetko aj vďaka nášmu seriálu. Je to akési zadosťučinenie,“ hovorí Koleník. Najbližšie mesiace môzu teda návštevníci obdivovať miesta činu, originálne kulisy, Martonovu izbu či origináne kostýmy, ktoré mali herci reálne na sebe.

Od poslednej decembrovej klapky ubehlo už päť mesiacov, no herci sa tu stále cítia ako doma. „Chýba mi to, žil som tu štyri mesiace, nedá sa to len tak zahodiť,“ priznáva predstaviteľ detektíva Martona. Do Betliara by postupne mali prichádzať aj ďalší herci. Kaštieľ teda zažil niečo, čo ešte nikdy predtým. Aj vďaka seriálu 1890 je oň čoraz väčší záujem. Príďte sa pozrieť na novú výstavu 1890 – seriál vs. história aj vy a pochopíte!

Historický seriál 1890 pokračuje opäť v nedeľu o 20:35 na JOJke!

Všetky epizódy nájdete v našom bezplatnom archíve

HLÁŠKYZO SERIÁLU