Hodiny práce padli na úrodnú pôdu: Koleníkov mega luxusný darček od skalného fanúšika!

Ako s ním naloží?

Charizmatický detektív Marton zo seriálu 1890 je veľký elegán a inak na tom nie je ani jeho predstaviteľ Janko Koleník. Pred pár dňami dostal obľúbený herec exkluzívny a hodnotný darček – ručne vyrobený drevený motýlik zdobený gravírovaným striebrom od slovenského zlatníka Johanna Alexandra Fadlallu. Drevené motýliky sú v súčasnosti veľkým hitom, no ten, ktorý dostal Janko, nemá vo svete obdoby. Na originálnom kúsku je dokonca vygravírovaný názov seriálu 1890 spolu s menom šarmantného detektíva Martona.

1890 - Kolenik motylik 1890 - Kolenik motylik Zdroj: joj.sk

Seriál oslovil divákov práve vďaka jedinečným kostýmom a doplnkom. „Keď som dostal avízo, že niečo také sa vyrába a súvisí to s 1890 a so mnou, veľa to pre mňa znamenalo. Seriál je moja srdcovka a toto je vec, ktorá mi to bude ešte dlho pripomínať. Stálo to za to,“ neskrýval nadšenie Koleník. Herec si zároveň myslí, že aj v dnešnej dobe ležérneho oblečenia by mal každý správny gentleman ovládať základy spoločenského správania a obliekania. Časy, kedy sa považovali pánske hodinky za jediný luxusný doplnok muža, sú dávno preč.

1890 - motyliky 1890 - motyliky Zdroj: joj.sk

Motýliky z dielne Johanna Alexandra Fadlallu vzbudili obrovskú vlnu záujmu nielen u Janka, ale aj po celom svete. Originálne mužské ozdoby vyrába zlatník z exotických drevín, ako eben, africké wenge či palmové drevo. Následne ich zlatník zdobí zlatom alebo striebrom, prípadne rôznou farebnou škálou polodrahokamov či drahokamov. Inak to nebolo ani v tomto prípade. „Snažil som sa vyrobiť taký motýlik, ktorý bude pripomínať dobu, v ktorej sa to hralo. Motív nemusí byť konkrétny, len má zachytiť dobu a ladiť spolu s ebenovým drevom, ktoré dopĺňa. Ide o jednu z najdrahších drevín a dá sa kombinovať ku všetkému,vysvetľuje skúsený zlatník. Výroba tohto konkrétneho kúsku mu trvala úctyhodných 110 hodín a na začiatku nespal takmer dva dni.

1890 - motyliky 1890 - motyliky Zdroj: joj.sk

Obľúbený herec využije tento skvelý a praktický darček pri prvej možnej príležitosti. Je to prvýkrát, čo vôbec dostal takýto suvenír. „Nesmieme zabudnúť ani na to, že sú ľudia, ktorí vedia krásne šiť a mám tú česť nosiť ich oblečenie. Toto je už čerešnička, takéto krásne  doplnky,“ hovorí Koleník. Janka teda už čoskoro uvidíme s novým módnym doplnkom, ktorý mu bude navždy pripomínať jeho srdcovku – seriál 1890.

 Janka Koleníka uvidíte v seriáli 1890 najbližšie už v nedeľu o 20:35 na JOJke!

HLÁŠKYZO SERIÁLU