Démon si už neškrtne. Brutálne vraždy sú odhalené: Takto dopadli jeho obete!

Marton úspešne ukončil náročné vyšetrovanie.

Historický seriál 1890 už odhalil všetky tajomstvá a spolu s trinástou epizódu sa dostal do svojho finále. Niekoľkomesačné prípravy, svedomitá práca hercov i tvorcov a náročné nakrúcanie v exteriéroch Gemera či unikátnych priestoroch kaštieľa Betliar tak padli na úrodnú pôdu. Po vyše dvoch mesiacoch sme konečne odhalili meno skutočného vraha a dostali odpovede na všetky doposiaľ nevyjasnené súvislosti. Napriek rôznorodým dohadom a nekonečnému množstvu diváckych tipov nestál za množstvom vrážd nevinných žien a za postrelením strážmajstra Černého nikto iný ako majordómus Hubert Lom. Ten sa so ženami, ktoré boli podľa neho vrahyňami svojich vlastných detí, porátal po svojom. Navyše im vždy vylúpol oči, ktoré si nechal na pamiatku.  

1890 - demon obete 1890 - demon obete Zdroj: joj.sk

Všetko to začalo Annou. Hubert ju miloval, ale ona o neho nejavila záujem. Ale keď otehotnela s Foldvárym, za kým pribehla, aby jej pomohol sa nechceného decka zbaviť? Za ním! Hubert sa ju pokúsil presvedčiť, aby si dieťa nechala, ale Anna ho nepočúvala. Nechcela sklamať svojho otca. Hubert jej vybavil bylinkárku. Ani to však nepomohlo, po potrate blúdila po lese, Hubert k nej pocíti veľkú nenávisť a zhodí ju zo skaly. Od Anny to napokon dospelo až k ďalším vraždám, ktoré skončili až smrťou samotného „Démona“.   

1890 - demon obete 1890 - demon obete Zdroj: joj.sk

Grófka Wisniewska - Hubert zabil aj grófku, ktorá v noci počas bálu prišla do jeho izby, bola opitá a chcela si na ňom vyliať zlosť za to, že ju v nepodržal v kritickom momente. Pohádali sa. Hubert sa jej snažil zbaviť, ale grófke prišlo zle. Vracala v jeho kúpeľni, zavrela sa tam. Hľadala lieky v jeho skrinkách a objavila ten pohár s očami. Preto ju omráčil. Odtiahol do jej kúpeľne, naplnil vaňu, ale keď ju chcel utopiť, grófka sa prebrala a začala bojovať o život. Hubert si pomohol a zadusil ju vankúšom.  

1890 - demon obete 1890 - demon obete Zdroj: joj.sk

Margaréta – Počas Hubertovej „návštevy“ Pištu v nemocnici si vypočul rozhovor Margaréty a doktora, v ktorom kričala na Bielika, ako ju oplodnil a priznala, že pôjde na potrat. Tým si u Huberta okamžite spečatila svoj osud.  

Bylinkárka - Žena, ktorá mala na svedomí potraty desiatok žien, ležala Hubertovi v žalúdku. Po tom, čo ju Marton zadržal, si majordómus nemohol dovoliť, aby ho vyzradila, a tak sa rozhodol, že ju otrávi. 

To však neboli ani zďaleka jediné Hubertove obete. Na svedomí má osudy ďalších nevinných žien, ktoré sa rozhodli pre potrat. Okrem Hubertových obetí sme sa v seriáli navždy rozlúčili aj so slúžkou Eržou, Pištom, predákom Arpádom, Eržiným frajerom Janom či napokon aj so samotným Hubertom. Všetky prípady sú teda odhalené a Martona už v Betliari nič nedrží, teda okrem krásnej Júlie. To je však dosť dobrý dôvod na to, aby tu ostal. Rozhodovanie bude teda poriadne náročné.

Ďakujeme všetkým divákom za priazeň pri sledovaní seriálu 1890 a veríme, že vám ostane navždy vrytý v pamäti presne tak, ako nám a aj všetkým hercom a tvorcom. 

Všetky epizódy seriálu 1890 nájdete v našom bezplatnom archíve!

HLÁŠKYZO SERIÁLU