Milujete TATARÁK? Pripraviť si ho doma nie je žiadna veda! TOTO musíte dodržať!

Ak ste fanúšikom hovädzieho tataráku, tento týždeň relácie Bez servítky si určite užívate. Už druhý deň uvidíme ako predjedlo mäsovú delikatesu. Máte odvahu pripraviť si ho doma?

V pondelok sme videli, ako si súťažiaci poradil s prípravou klasického hovädzieho tataráku - so všetkým, čo k tomu patrí: kvalitné mäso, správne dochutenie, žĺtok, horčica, worcester a samozrejme - hrianky nasucho. No hneď ďalší deň prišlo prekvapenie, a to ďalší tatarák na tanieriSkúšali ste ho už pripraviť u vás doma? 

Pripraviť dobrý tatarák nie je žiadna veda, ale musíte dodržať niekoľko základných pravidiel:

Mäso je základ - používajte len čerstvé, kvalitné hovädzie mäso (ideálne sviečkovú). Nenechávajte ho "na zajtra". Mäso musí byť nasekané nožom, nie mixované, jedine tak zachováte štruktúru a chuť. Dochutenie si pripravte zvlášť a zmiešajte tesne pred podávaním, aby sa chute spojili čerstvé. Podávajte s čerstvou hriankou alebo topinkou, ale nikdy nie spálenou. Nepodceňujte čerstvosť vajíčka, najmä ak ho podávate surové! 

Bez servítky Bez servítky Zdroj: TV JOJ

Odporúčanie na záver 

Aj keď tatarák chutí skvelo, pozor na hygienu a skladovanie. Mäso aj vajcia musia byť čerstvé a poriadne uskladnené. Najlepšie je pripraviť tatarák krátko pred podávaním a hneď ho skonzumovať. Tatarák si doma zvládne pripraviť každý, no stačí malá chyba a máte na tanieri sklamanie namiesto delikatesy. A hoci v Bez servítky vsadili na rovnaké menu dvakrát za sebou, pripomenuli nám, že klasika je nesmrteľná!

Archív Bez servítky nájdete na JOJ PLAY!

Sleduje Bez servítky na JOJke dnes o 17:50 na JOJke!