Milujete TATARÁK? Pripraviť si ho doma nie je žiadna veda! TOTO musíte dodržať!
V pondelok sme videli, ako si súťažiaci poradil s prípravou klasického hovädzieho tataráku - so všetkým, čo k tomu patrí: kvalitné mäso, správne dochutenie, žĺtok, horčica, worcester a samozrejme - hrianky nasucho. No hneď ďalší deň prišlo prekvapenie, a to ďalší tatarák na tanieri. Skúšali ste ho už pripraviť u vás doma?
Pripraviť dobrý tatarák nie je žiadna veda, ale musíte dodržať niekoľko základných pravidiel:
Mäso je základ - používajte len čerstvé, kvalitné hovädzie mäso (ideálne sviečkovú). Nenechávajte ho "na zajtra". Mäso musí byť nasekané nožom, nie mixované, jedine tak zachováte štruktúru a chuť. Dochutenie si pripravte zvlášť a zmiešajte tesne pred podávaním, aby sa chute spojili čerstvé. Podávajte s čerstvou hriankou alebo topinkou, ale nikdy nie spálenou. Nepodceňujte čerstvosť vajíčka, najmä ak ho podávate surové!