Soňu si dnes hostia podajú: Predjedlo aj hlavné jedlo kúpi: Je takéto menu vhodné do Bez servítky?

Soňa je bývalá športovkyňa a milovníčka francúzskej kuchyne. Tú dnes dopraje aj svojím hosťom, no stretne sa so samou kritikou!

Kuchári v Bez servítky často použijú suroviny, ktoré nie sú čerstvé ani domáce, no pripraviť niektoré jedlo môže byť obzvlášť časovo náročné, aby mohlo byť hotové za jednu epizódu našej relácie. Ak ste už počuli pojem Foie gras, viete, že ide o francúzsku delikatesu, ktorá má bohatú história aj zložitý proces prípravy. "Toto, keď budú mať moji hostia v ústach, tak to je predjedlo hodné tisíc," zaznie z úst Soničky pri príprave Foie gras. Príprava to však úplne nebude. Uľahčí si ju kúpou hotového Foie gras. "Musíte to správne otvoriť. Najprv ide veľká časť, tú, keď otvoríte, musíte počkať päť minút," povie, že aj samotná "príprava" z konzervy môže byť náročná. "Sama sa nectím na Foie gras. Je to päťdňový proces," ozrejmí, prečo si Soňa zjednodušila prípravu predkrmu pre hostí z Bez servítky!

Chcete si varením zarobiť 1000 eur za jediný týždeň a vyhrať ďalších 1000 eur? Tak neváhajte, prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára na tomto odkaze!

Zdroj: TV JOJ

A prečo sa pri tvorbe menu inšpirovala práve touto krajinou? "Vo Francúzsku som nežila, ale otec mojej dcérky je Francúz," prezradí sympatická športovkyňa v Bez servítky. Ako vezmú hostia, že jej predjedlo nebude tak úplne pripravené jej rukami? "Hodnotím toho, kto to spracoval, nie teba," povie svoj názor najmladšia z dám. Ostrú kritiku na adresu predjedla si neodpustia ani ďalší. "S čím sa narobila, že to nakrájala?" Pomyslí si Ivan. "Myslím si, že sme v relácii, kde súťažíme, kto a ako navarí. Mala si navariť nie kúpiť. Jedlo z konzervy nepatrí do tejto súťaže," povie svoj názor Nela, ktorá Foie Gras pozná. "Majú pravdu, ale ja som prišla ľuďom ukázať zážitok - niečo, čo nepoznajú," prezradí svoj zámer Soňa. Keď hosťom na stole pristane ďalší chod, opäť nebudú nadšení - hlavné jedlo si budú musieť vystavať sami, opäť však pôjde o suroviny, ktoré bežný smrteľník nevie tak ľahko doma pripraviť, preto ich Soňa kúpi!  

Sledujte Bez servítky od pondelka do piatka o 17:50 na JOJke!