Zdenko na hosťoch rozhodne nebude šetriť: Ako vyzerá a chutí surovina za tisíc eur?

Tento týždeň sa prostredníctvom televíznych obrazoviek môžeme presvedčiť o tom, že varenie môže byť hotové umenie. Latka je vďaka Petrovi Brachovi nastavená poriadne vysoko. Ako si bude počínať ďalší kuchár?

Gastronomický týždeň odprezentuje pätica šikovných kuchárov a šéfkuchárov. Každý jeden má jedinečný štýl varenia a zmysel pre chuť. Zdenko Kramarčík je šéfkuchár známej žilinskej reštaurácie. Vášnivý motorkár do kuchárstva často prináša dávku rebélie. Tú prinesie aj prostredníctvom svojho menu jeho kolegom a hosťom z Bez servítky. Tiramisu si budú napríklad musieť vyklopiť sami, čo by inak urobil v dobrej reštaurácii za nich čašník, či kuchár. Zdenko pripraví domácu piškótu do tradičného talianskeho dezertu. Niečím takým lahodným by nepohrdol ani rodený Talian!

Chcete si varením zarobiť 1000 eur za jediný týždeň a vyhrať ďalších 1000 eur? Tak neváhajte, prihlásiť sa môžete prostredníctvom formulára na tomto odkaze!

Pri predjedle siahne po skutočne luxusnej surovine. Huba, ktorá rastie hlboko v zemi je surovinou, ktorú môžete nájsť v Taliansku, Francúzsku či Amerike. Okrem toho je to skvelé afrodiziakum. U nás by ste hľuzovku hľadali či pestovali len veľmi ťažko. Pre bežných konzumentov nie je cenovo dostupná. Ide predovšetkým o vysoko cenenú gastronomickú surovinu a správny šéfkuchár ju vie zakomponovať do vhodného jedla. Inak tomu nebude ani dnes. Zdenko ju zvolí pri prvom chode. V kombinácii s vajíčkom a parmezánom vyvolá u hostí hotový gastronomický zážitok. "Prial som si hľuzovku. Som nezastaviteľný, keď ju zavoniam," zaznie z úst Petra. "Táto bola tak za tisícku," povie na adresu drahej suroviny v predjedle Jakub. Narážať bude na kvalitu, v akej ju do jedla zakomponoval hostiteľ a finálnu výhru tisíc eur pre najlepšieho kuchára tohto týždňa. Cena hľuzovky sa pohybuje, samozrejme, v závislosti od aktuálneho dopytu a podmienok.

Sledujte Bez servítky pracovné dni o 17:50 na JOJke!