
Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Treska sous vide:
500 g treska
100 g cuketa žltá
100 g cuketa zelená
soľ
citrónová kôra
rybací fáš
Rybací fáš:
orez z tresky 100 g
bielok 40 g
smotana 75 ml
soľ
citrónová kôra
čierne korenie
Karfiolové pyré:
Karfiol 500 g
Smotana 33 % 1L
soľ
korenie čierne
maslo 50 g
Rybacia kroketa:
orez z tresky 100 g
zemiaky uvarené 75 g
kel 20 g
šalotka 20 g
cesnak 10g
soľ
korenie
citrónová kôra
odpalované cesto
Odpalované cesto:
Hladká múka 50 g
voda 65 ml
maslo 33 g
soľ
vajce 1 ks
Rybací fumet:
orez z ryby 1 kg
biele víno 500 ml
soľ
cukor
citrónová šťava
smotana 33 %
3 dcl
maslo 100 g
voda 1,5 l
Ostatné suroviny:
kaviár zo pstruha
romanesco
fialový karfiol
verbena
lardo
kel
Postup ryba:
Rybu očistíme a nakrájame na filety. Z orezov si pripravíme fáš, kroketu a rybací fumet. Časť z orezov dáme variť spolu s bielym vínom. Fáš si pripravíme z orezov ryby, smotany, citrónovej kôry, soli, čierneho korenia a vaječného bielku. Všetky suroviny spolu vymixujeme v mixéri. Cuketu nakrájame na mandolíne na tenké plátky. Stred vyrežeme. Rybu ochutíme olivovým olejom, morskou soľou a citrónovou kôrou. Zatiahneme do fólie a suvidujeme 52st cca 10-15min. Rybu zašokujeme v ľadovej vode, dobre vysušíme na papierovej utierke. Na potravinársku fóliu naukladáme plátky cukety tak, aby nám to vytvorilo pekný vzor. Na cuketu natrieme rybí fáš, filet z tresky a zatočíme. Poriadne stiahneme fóliou. Vložíme do nádoby s vodou a suvidujeme pri teplote 83st približne 5min. Zvyšky ryby orestujeme na masle so šalotkou, cesnakom a kelom. Necháme vychladnúť, pridáme uvarené zemiaky a odpalované cesto.
Odpalované cesto:
Ppripravíme z vody, múky a masla. Vodu a maslo si dáme variť do malého kastróla, a keď sa maslo roztopí, tak pridáme múku. Miešame, až kým sa cesto nezačne odliepať od stien kastróla. Necháme vychladnúť, pridáme vajcia a vypracujeme vláčne cesto. Všetko spolu dobre premiešame, vytvarujeme guličky, ktoré budeme vyprážať pri teplote 150 st.
Karfiol:
Karfiol si dáme variť do smotany spolu so soľou a cukrom. Varíme pomaly, približne pól hodinu, až kým karfiol nebude uvarený úplne do mäkka. Precedíme a necháme ho dobre stiecť. Vymixujeme do hladkého pyré. Segmenty ostatného karfiolu polejeme maslom a za surova opečieme flambovacou pištoľou. Ochutíme morskou soľou, citrónovou kôrou a šťavou. Na plátky nakrájané lardo tiež opečieme pištoľou, ako aj kel. Rybací fumet precedíme, pridáme smotanu, citrónovú kôru, soľ a cukor. Necháme redukovať, až kým omáčka pekne nezhustne. Nakoniec pridáme studené maslo, kaviár a pažítku.