Hlavné jedlo: Kto ma pozná, ten doletí

Hlavné jedlo: Kto ma pozná, ten doletí

Kačacie prsia s višňovým kondimentom a džadkami.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Ingrediencie:

• 4 kačacie prsia

• Kôra z citróna

• Čerstvý tymian

• Maslo

• 250 g sušených višní

• 350 ml bieleho suchého vína

• 200 g cukru

• 125 g ryžového octu

• 125 g hrubozrnnej horčice

• 4 kyslé jablká (Granny Smith)

• 600 g zemiakov (typ C)

• 200 g hrubej múky

• Soľ

• Mleté čierne korenie

• Strúhanka

Kačacie prsia:

Kačacie prsia spolu s citrónovou kôrou, maslom a tymianom vložíme do vákuovacieho vrecka a metódou sous vide varíme 2 hodiny pri 57 °C. Na záver ich na strane kože jemne narežeme a opečieme do chrumkava.

Višňový kondiment:

Jablká ošúpeme a nakrájame na kocky. Sušené višne zalejeme vriacou vodou a necháme 10 minút zmäknúť. Všetky ingrediencie dáme do hrnca a varíme, kým sa hmota nezredukuje na polovicu pôvodného objemu.

Zdroj: TV JOJ

Džadky (6 porcií):

Ingrediencie:

• 600 g zemiakov (typ C)

• 200 g hrubej múky

• Soľ

Postup:

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode. Keď sú zemiaky uvarené, odoberieme toľko vody, aby hladina bola tesne pod úrovňou zemiakov. Oheň znížime tak, aby voda len jemne pobublávala. Zemiaky zasypeme hrubou múkou a prikryjeme pokrievkou. Para z vody múku za 7 – 10 minút zaparí. Múku a zemiaky spracujeme na cesto. Ak je cesto príliš sypké, postupne pridávame odloženú vodu. Cesto by sa malo jemne lepiť na lyžicu, ale nie na ruky. Pred tvarovaním guličiek chvíľu počkáme, aby sme si nespálili ruky.

Tagy: Jedlo