recept_dezert

Dezert: Dotyk raja

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 200g mletých mandlí
  • 5 vajec
  • citrónová kôra
  • med
  • štipka soli,
  • lyžička sódy bikarbóny

Na ganache:

  • kokosové mlieko (iba hustá časť)
  • 100 g arašidové maslo
  • 200g horkej čokolády
  • kyslý džem z komory

Postup:

Cesto:

  • bielka vyšľaháme so štipkou soli a pár kvapkami citrónu
  • žĺtka vyšľaháme s 3 lyžicami medu, sódou bikarbónou a nastrúhanou kôrou z citrónu
  • postupne zmiešame s mandľami
  • nalejeme do formy na pečenie, ktorú sme predtým vytreli maslom a vysypali mandľami
  • pečieme na 160˚C cca 30 až 40 minút
  • po vychladnutí cesto zvrchu zrežeme do rovnej plochy a potrieme kyslým džemom

Ganache:

  • hustú časť kokosového mlieka zohrejeme na 40˚C
  • pridáme nalámanú čokoládu
  • po rozpustení premiešame a pridáme arašidové maslo
  • zmes vylejeme na korpus a necháme stuhnúť v chladničke

Tagy: Dezert