recept_polievka

Polievka: Netradičný kvasikový tenisový turnaj

Cibuľová polievka.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • slnečnicový olej
  • 2 ks žltej cibule
  • 2 ks bielej cibule
  • 2 ks strúčikov cesnaku
  • 2 ks žemle
  • 50 g syru Čedar
  • 0,4 l svetlého piva
  • 2l vody
  • 2 PL rasce
  • tymián
  • morská soľ
  • 0,4 l sójovej omáčky
  • 2 ks vetvičky rozmarínu
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej
  • petržlenová vňať

Postup:

  • v hrnci rozohrejeme slnečnicový olej
  • pridáme pokrájané cibule a cesnak
  • jemene orestujeme
  • zmes zalejeme svetlým pivom a trochou vody
  • ochutíme soľou, rascou a sójovou omáčkou
  • pridáme pár lístkov tymiánu
  • varíme do zmäknutia cibule
  • na záver polievku dochutíme mletým čiernym korením
  • žemlu pokrájame na niekoľko častí
  • pridáme kúsky čedar syru
  • zapečieme v rúre pri teplote 150 °C
  • jemne opečenú žemľu s roztopeným syrom odzdobíme lístkami rozmarínu

Každú porciu polievky ozdobíme nasekanou čestvou petržlenovou vňaťou a polejeme olivovým olejom. Podávame so zapečenou syrovou žemľou.

Tagy: Polievka