recept_polievka

Polievka: Hľúzovkový krém s pečenou cibuľou a mliečnou penou

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie:

  • hľúzovková pasta
  • cibuľa žltá
  • šampiňóny
  • smotana 26%
  • soľ
  • korenie
  • cibuľa červená
  • mlieko
  • maslo
  • korenie

Postup:

  • cibuľu nakrájame nadrobno
  • orestujeme na masle
  • pridáme šampiňóny
  • podlejeme vývarom alebo vodou
  • dochutíme soľou a korením
  • pridáme hľúzovkovú pastu
  • varíme do mäkka
  • po uvarení polievku rozmixujeme
  • pridáme smotanu na varenie
  • na zjemnenie polievky pridáme plátok masla
  • červenú cibuĺu dáme na plech
  • pečieme cca 20 minút na 180°C
  • upečenú cibuľu prekrojíme na polovičku a oddelíme od seba na mesiačiky

Polievku podávame ozdobenú opečenou cibuľou.

Tagy: Polievka