recept_dezert

Dezert: Svieže na jazyku

Citrónový cheescake.

Vyskúšajte si pripraviť túto pochúťku v pohodlí domova.

Korpus:

-200 g maslových sušienok

-100 g masla

Prvá vrstva:

-750 g mascarpone

-200 g kyslej smotany

-300 g práškového cukru

-4 vajíčka

-2 žĺtky

-5 lyžíc hladkej múky

-citrónová kôra ( z bio citróna kvôli chemickému ošetrovaniu citrónov)

Druhá vrstva:

-3 vajíčka

-3 lyžice práškového cukru

-3 bio citróny

-1 lyžica masla

Postup:

Sušienky rozmixujeme a zmiešame s maslom aby cesto držalo formu. Môžeme si dopomôcť trochou vody ak treba. Cestom následne rovnomerne vystelieme maslom vymastenú okrúhlu tortovú formu a pečieme v predo hriatej rúre pri teplote 170´ 20 minút. Počas pečenia korpusu elektrickým šľahačom vymiešame mascarpone a kyslú smotanu následne počas šľahania postupne pridávame preosiaty práškový cukor a ostatné prísady z prvej vrstvy podľa zoznamu. Takto pripravenú zmes môžeme naniesť do korpusu tesne po jeho dopečení a následne ďalej pečieme pri teplote 180´ 20-25 minút kým zmes pekne rovnomerne vyrastie a chytí zlatú farbu. Počas pečenia prvej vrstvy si elektrickým šľahačom vymiešame 3 vajíčka nad vriacim vodným kúpeľom a za stáleho miešania pridávame následne šťavu a kôru z troch citrónov a mixujeme až kým zmes nezhustne a nezmení farbu. Cca 10-15 minút avšak nesmie vrieť! Následne ručným šľahačom po vychladnutí primiešame lyžicu masla a nanášame na povrch druhej vrstvy. Po vychladnutí necháme 1-2 hodiny v chlade. A pri servírovaní dozdobíme podľa fantázie ovocím alebo čerstvou medovkou.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Dezert