Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Ingrediencie:
- Bravčové pliecko
- soľ, čierne korenie, bobkový list, čierne korenie cele
- čierne pivo
- mrkva, kel, kaleráb, cesnak, cibuľa, zeler, .... (zelenia podľa chuti)
- petržlen (na pyré)
- masť (môže byt aj maslo)
- cibuľa
- vyvar na podliatie (môže byt aj voda)
- smotana na šľahanie (33%)
- zemiaky/hrášok
Postup:
Deň dopredu si mäso naložíme na soli a zabalíme do alobalu. Necháme postáť cez noc v chladničke. Na druhy deň si vyberiem mäsko z alobalu a hodím ho do misy na pečenie s vrchnákom. Mäsko dokoreníme, pridám bobkový list a cele korenie. Podlejeme to cele čiernym pivom (0,5 l). Potom pridám k mäsku očistenú zeleninu, ktorú dosolíme a je pripravené do trúby. Prvé tri hodiny to robíme na 250 stupňoch Celzia, druhé tri hodiny na 150. Pripadne celých 6 hodín len na 200 stupňoch Celzia.
Vo väčšom hrnci necháme rozpustiť masť, v ktorej otestujeme cibuľku. Pridáme petržlen nakrájaný na kocky a osolíme. Po chvíli podlejeme vývarom alebo vodou a smotanou. Varíme do mäkka a potom rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Na zahustenie pridáme uvarené roztlačene zemiaky alebo hrášok a premiešame.