recept_hlavne-jedlo

Hlavné jedlo: Dreger prosím...

Pulled pork s petržlenovým pyré.

Pripravte si túto pochúťku v pohodlí domova.

Ingrediencie: 

- Bravčové pliecko

- soľ, čierne korenie, bobkový list, čierne korenie cele 

- čierne pivo 

- mrkva, kel, kaleráb, cesnak, cibuľa, zeler, .... (zelenia podľa chuti) 

- petržlen (na pyré)

- masť (môže byt aj maslo)

- cibuľa

- vyvar na podliatie (môže byt aj voda)

- smotana na šľahanie (33%) 

- zemiaky/hrášok

Postup: 

Deň dopredu si mäso naložíme na soli a zabalíme do alobalu. Necháme postáť cez noc v chladničke. Na druhy deň si vyberiem mäsko z alobalu a hodím ho do misy na pečenie s vrchnákom. Mäsko dokoreníme, pridám bobkový list a cele korenie. Podlejeme to cele čiernym pivom (0,5 l). Potom pridám k mäsku očistenú zeleninu, ktorú dosolíme a je pripravené do trúby. Prvé tri hodiny to robíme na 250 stupňoch Celzia, druhé tri hodiny na 150. Pripadne celých 6 hodín len na 200 stupňoch Celzia. 

Vo väčšom hrnci necháme rozpustiť masť, v ktorej otestujeme cibuľku. Pridáme petržlen nakrájaný na kocky a osolíme. Po chvíli podlejeme vývarom alebo vodou  a smotanou. Varíme do mäkka a potom rozmixujeme pomocou tyčového mixéra. Na zahustenie pridáme uvarené roztlačene zemiaky alebo hrášok a premiešame. 

Tagy: Jedlo