Zrolované do zelena

Hlavné jedlo: Zrolované do zelena

Morčací steak so zemiakmi.

Vyskúšajte u vás doma recept podľa Katky Šarmírovej.

Ingrediencie:

150 g morčací steak

Hrsť čerstvého špenátu

2 plátky schwarzwaldskej šunky

200g zemiaky

lyžička masla

50ml mlieko

Soľ, korenie

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Morčacie prsia vyklepeme, osolíme okoreníme a vložíme dnu špenát. Na potravinársku fóliu uložíme dva plátky schwarzwaldskej šunky, nato položíme morčací steak so špenátom a zvinieme do rolky a zabalíme do fólie. Dobre zatiahneme a vložíme do vákuovacieho obalu a zatiahneme. Sous-vide stroj si rozohrejeme na danú teplotu a potom dáme mäsko variť.  Po dovarení ho ešte ogrilujeme a servírujeme so zemiakovou kasou. Zemiaky uvaríme v slanej vode, precedíme a ručne popučíme. Pridáme maslo a mlieko, osolíme a vypracujeme hladkú kasu.

Tagy: Jedlo