Prásk, prásk! bez servítky recept katka

Dezert: Prásk, prásk!

Praskajúce čokoládové koláčiky.

Vyskúšajte u vás doma recept podľa Katky Šarmírovej.

Ingrediencie:

100 g tmavej čokolády + extra na obalenie

1 vajce

90 ml mlieko

30 ml bazový sirup

1,5 plátku želatíny

120 ml smotana

Čerstvé jahody

50 g kakaové maslo

Vanilkový krém

2 žĺtka

40g cukru

125g smotany

Vanilka

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Žĺtka s cukrom uvaríme na pare, medzitým necháme zovrieť smotanu Nalejeme k žĺtkom a miešame kým nám zmes nezhustne ako puding. Nakoniec pridáme dužinu z vanilky a necháme vychladnúť. 

Jahodová perla 

Rozmixovane a prepasírované jahody nalejeme do formy guličky a dáme zamraziť. Roztopíme si kakaové maslo a obalíme v ňom zamrazene perličky. Dáme do chladničky roztopiť, pričom maslo mam udrží tekutinu vnútri.  Pred podávaním obalíme v rozmixovaných sušených jahodách Predtým ako začneme robiť mousse, zamrazíme si jahodové pyré aj na “stredy”. Čokoládu roztopíme na pare. Mlieko zohrejeme so sirupom a roztopíme v ňom napúčanú želatínu. Ešte teple mlieko nalejeme na čokoládu a dobre premiešame. vajíčko za stáleho miešania uvaríme na pare a pridáme k čokoláde. Nakoniec vyšľaháme smotanu a primiešame ju k ostatným surovinám. Hotovým moussom naplníme formičky, dostrelu zatlačíme zmrazene jahodové pyré, formičku zarovnáme a dáme na mraz. Zamrazený mousse namočíme do roztopenej čokolády a necháme v chladničke povoliť. Ozdobíme vanilkovým krémom a jahodovou perlou. Konzumujeme vložením do úst a “prasknutím” o podnebie.

redakcia / AB

redakcia / AB

Viac článkov od autora
Tagy: Dezert