dezert Janka bez servítky

Dezert: Zelená bruchá

Kysnutý koláč so šľahačkou.

Pripravte si doma recepty z dnešnej epizódy.
Ingrediencie: 
500 g polohrubej múky
1 vajce
1droždie
125 ml teplého mlieka
2 PL oleja, soľ, 
PL cukru
Zdroj: TV JOJ

Postup:
Lístkové cesto rozkrájame na 8 kusov, rozohrejeme trúbu na 180 stupňov Celzia, vložíme do trúby na 20 minút, necháme nakysnúť. Vyšľaháme šľahačku na šľahanie, 1 PL cukru, 1 vanilkový cukor, šľaháme do tuha. Nakysnuté lístkové cesto rozdelíme na polovičku, naplníme vychladnutým krémom a šľahačkou.. Zvyšok šľahačky použijeme na dozdobenie na vrch dezertu, pridáme jahody (maliny, čučoriedky), podlejeme likérom.

Tagy: Dezert