paštetove slavnosti (juraj striženec, bez servitky)

Predjedlo: Paštétové slávnosti

Domáce paštéty.

Pripravte si doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

Francúzska bagetka

Zrelá hruška

Par pekanových orechov

Lyžička medu

Syr s modrou alebo zelenou plesňou

Olivový olej

Ľadový, alebo rímsky salat – pripadne nejaká listová bylina, ja použijem žeruchu

Ingrediencie na husaciu pastetu:

Husacia pečeň – pripadne peceň z inej hydiny

Husacie mäso – používam prsia

Husacia masť

Cesnak

Soľ

Celé čierne a zelene korenie

Horčica

Olej

Maslo

Bylinky

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Opečieme si na oleji husaciu pečeň, ktorú priamo na panvici osolíme, niekoľkokrát ju otočíme, aby sa nám nepripálila. Keď je hotová, pokrájame ju na menšie kúsky a dáme do vyššej nádoby, kde ju budeme spolu s ostatnými ingredienciami miešať ponorným mixérom. Pridáme dva strúčiky očisteného cesnaku, štipku soli, par guličiek čierneho a zeleného korenia, lyžicu horčice, trhané mäso z husacích prs, tri polievkové lyžice husacej masti a 50 g masla. Ja pridávam ešte provensálske korenie ale môžeme použiť na dochutenie bylinky podľa ľubovôle. Všetko pekne vymiešame ponorným mixérom.

Pokračujeme prípravou bruschetti: Na suchej panvici dozlatista opečieme nasekane pekanové oriešky. Na tej istej panvici opečieme na kolieska nakrájanú bagetku a ešte horúcu ju pokvapkáme olivovým olejom. Na panvicu následne pridáme med, trochu vody a privedieme k varu. Do takto vzniknutého sirupu polozíme plátky hrušiek a na miernom ohni ich do mäkka dusíme z oboch strán.

Tagy: Predjedlo