dezert valentínka (Bez servítky, Silvia Vargová)

Dezert: Valentínka

Čokoládový koláč.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

300 g horkej čokolády v kombinácii s mliečnou

100 g masla

3 vajcia

100 g trstinového cukru

1 vanilkový lusk

100 g pšeničná múka hladká

300 g čerstvých malín + čučoriedky

Soľ

Práškový cukor na zdobenie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 °C (vrch aj spodok). Čokoládu nakrájame nadrobno a v hrnci si ju pri miernej teplote a za stáleho miešania necháme rozpustiť. Pridáme maslo a dobre premiešame. Vajíčka si vyšľaháme spolu s cukrom, dužinou vanilkového lusku a štipkou soli. Do vzniknutého penového krému pridáme múku a vymiešame na hladkú masu. Pridáme rozpustenú čokoládu a dobre premiešame, aby vzniklo hladké cesto. Mafinovú formu vyložíme kosičkami na mafiny a do polovice naplníme krémom. Do každého dáme do stredu 2 maliny alebo čučoriedky podľa chuti. Prikryjeme zvyšným krémom. Maliny, ktoré sa zvýšia, necháme na ozdobu. Plech vložíme na 10 min. do mrazničky.  Plech s mafinmi vyberieme z mrazničky, posypeme práškovým cukrom a dáme piecť do predhriatej rúry na 7 až 9 minút. Potom vyberieme a necháme na 10 minút vychladnúť.  Mafiny servírujeme na tanieriku s dozdobením malinami a čučoriedkami a vanilkovou zmrzlinou.

Tagy: Dezert