Hlavné jedlo:  Povianočný plameň s koreňmi Zeme bez servítky janka

Hlavné jedlo: Povianočný plameň s koreňmi Zeme

Teľacie mäso s karlovarským knedlíkom.

Pripravte si doma recept z Bez servítky.

Suroviny na mäso:

Teľacie mäso

Mrkva

Petržlen

Zeler

Smotana

Slaninka

Cibuľa

Horčica, citrón, čierne korenie, soľ, cukor

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Mäso opečieme na oleji z každej strany a dáme bokom. Vo výpeku podusíme mrkvu, zeler, petržlen, cibuľu, trstinový cukor, slaninku a zalejeme vodou alebo vývarom. Vložíme orestované mäso a varíme cca hodinku a pol. Keď je mäso uvarené, vyberieme ho von. Zeleninovú zmes rozmixujeme, zalejeme smotanou a ochutíme soľou, korením, citrónovou šťavou a horčicou

Karlovarský knedlík: 

Suroviny: 

toustovy chlieb

bylinky

vajíčka

cibuľa

Postup:

Toastový chlieb nakrájame na malé kocky, pridáme soľ, korenie, žĺtka, vyšľahaný sneh z bielkov, bylinky, orestovanú cibuľku, všetko premiešame zabalíme do fólie a dáme na 20 minút variť

Tagy: Jedlo