dezert: rozložený pavol bez servitky jozef duris

Dezert: Rozložený Pavol

Rozložená Pavlova torta.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Ingrediencie:

180 g bielkov

300 g kryštálového cukru

20 g zlatého klasu

15 ml citrónovej šťavy

250 g mascarpone

200 ml šľahačkovej smotany

vanilkový cukor

rôzne ovocie na ozdobu

Zdroj: TV JOJ

Postup:

V miske vyšľaháme bielka do peny, potom pridáme cukor a šľaháme do tuha. Keď je sneh tuhý, pridáme 20g zlatého klasu a 15 ml citrónovej šťavy. Cesto rozložíme na papier na pečenie a pečieme v rúre na 110 stupňov Celzia a sušíme 1,5 hodiny. Potom ju necháme v rúre vychladnúť. Po vychladnutí nalámeme do misiek pridáme mascarpone vyšľahané so šľahačkou a cukrom a ozdobíme ovocím.

Tagy: Dezert