hlavne jedlo fiesta pestrosti peter batthyany

Hlavné jedlo: Fiesta pestrosti

Jahňacie kotlety s 2 druhmi zemiakového pyré s hruškovým medom.

Ochutnajte u vás doma recepty Petra Batthyanyho.

Suroviny:

Jahňacie kotlety

Maldon

Údená soľ

Čierne korenie

Rozmarín

Cesnak

Olivový olej

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Na tenké plátky nakrájame 4 ks cesnaku, pridáme olivový olej, jahňacie kotlety, rozmarín čerstvý podľa chuti, tymian, maldan, údenú soľ. Mäso premiešame a necháme odstáť aspoň 2 hodiny v chlade. Na rozohriatu panvicu dáme olivový olej a opekané z oboch strán cca 2 - 3 minúty.

Svetlejšia kaša:

Fialové zemiaky

Maslo 82 %

Smotana 33 %

Odobrať trochu z vývaru

Soľ

Zemiaky si nakrájame a uvaríme do mäkké v osolenej vode. Následne ich zmixujeme s maslom a smotanou.

Tmavšia fialová kaša:

Cvikla v náleve

Fialové zemiaky

Maslo 82 %

Smotana 33 %

Zemiaky si nakrájame a uvaríme do mäkké v osolenej vode. Následne ich zmixujeme s maslom, smotanou a cviklou.

Shimeji hríby ako ozdoba: Osmažíme ich na masle, soli, čiernom korení na panvici.

Hruškový med:

Hrušky zrelé (mäkšie)

Med

Levanduľa

Šalvia

Mäta

Maslo 82 %

Hrušky upečieme v trúbe na 250 stupňov cca 20 minút kým mierne nezhnednú . Následne zmiešame a rozmixujeme med, upečené hrušky, levanduľu, maslo, šalviu aj s mätou.

Tagy: Jedlo