Dezert: Šľahané papu peter batthyany

Dezert: Šľahané papu

Sicilské Cannoli s pomarančovo pistáciovým krémom.

Ochutnajte u vás doma recepty Petra Batthyanyho.

Cesto:

25 g cukru

100 ml vody

100 g masť bravčová

1 lyžica vinného octu

500 g múka typu 00

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Zmiešame všetky suroviny a cesto necháme odstáť aspoň 4 hodiny. Následne cesto rozvaľkáme na ľahko pomúčenej doske. Pomocou okrúhlej formičky s priemerom 10 cm vyrežte z cesta kruhy. Zo zvyškov cesta sa opäť vyvaľká plát a následne sa vyrežú dalšie kruhy. Každý kruh cesta rozvaľkajte na ovál dlhý približne 12 cm. Cestom obaľte trubičku a jednu hranu cesta potrite vaječným bielkom, prilepte k sebe cesto a párkrát zľahka rolujte po doske, aby sa nerozlepili. V hrnci zohrejte olej – mal by siahať do výšky 5 cm od dna hrnca. Teplota oleja by mala byť 160 – 180°C teda ho zohrievajte pri stredne vysokej teplote. Pripravte si plech na pečenie vystlaný papierovými utierkami. Olejom zľahka potrite trubičky na cannoli. Keď je olej horúci, ponorte doňho dve alebo tri cannoli. Vyprážajte ich približne dve minúty, kým nie sú zlatohnedé. Počas vyprážania ich otáčajte. Ohňovzdornými kliešťami alebo čínskymi paličkami povyberajte cannoli z hrnca a poukladajte ich na papierové utierky alebo obrúsky, aby z nich vysali olej. Postup opakujte kým nevypražíte všetky cannoli. Potom ich nechajte chvíľu vychladnúť a zosuňte ich z trubičiek.

Plnka:

Pomarančová kôra

trochu pomarančovej šťavy

4 ks riccota

veľa práškového cukru

Postup:

Vyžmýkanú ricottu preložte do misky a pridajte k nej práškový cukor a to vo veľkom množstve a nastrúhanú kôru z pomaranča. Jemne ju premiešajte lopatkou. Potom vložte náplň do chladničky kým ju nebudete potrebovať použiť.Ricottový krém preložte do cukrárskeho vrecka. Naplňte ním cannoli z oboch strán. Posekajte pistácie. Namočte v nich oba konce cannoli – pistácie sa nalepia na krém. Teraz ich stačí posypať práškovým cukrom a môžete ich podávať. 

Tagy: Dezert