tiramisu ilustračné foto

Dezert: Tiramisu

Taliansky piškótový dezert.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

4 balíky dlhých piškót

300 ml kávy 

250 g mascarpone

3 žĺtka

3 PL práškového cukru

500 ml smotany na šľahanie

Kakao v prášku

Amareto

Vanilkový cukor

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Piškóty namáčame do kávy, poukladáme do formy, po povrchu prostriekame amaretom. Rozmixujeme žĺtka s cukrom, primiešame mascarpone, vyšľahanú šľahačku s troškou vanilkového cukru (kvôli vôni). Polovicou krému potrieme pripravené piškóty, opäť zopakujeme postup s piškótami a opäť dáme na ne druhú polovicu krému. Zasypeme veľkou vrstvou kakaa a riadne zachladíme. Na ozdobu jahoda a mäta či podľa chuti. 

Tagy: Dezert