Hlavné jedlo: Aj sám Talian by si pochutil

Hlavné jedlo: Aj sám Talian by si pochutil

Lasagne z hovädzieho mletého mäsa.

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

500 g mletého hovädzieho mäsa 

500 g mletého bravčového mäsa

1 stredne veľká cibuľa

1 rebro

stonkový zeler

1 mrkva

4 strúčiky cesnaku

3 PL (60 g) paradajkového pretlaku

1 šálka (236 ml) vína

1,5 šálky (354 ml) kuracieho vývaru

400 g drvených paradajok

Bazalka

Tymian

Oregano

Soľ podľa chuti

7 lyžíc masla

3 lyžice múky

6 šálok (1 l) mlieka

100 g parmezánu

Zdroj: TV JOJ

Cestoviny Bolognese

1. Cibuľu, mrkvu a zeler si nadrobno nakrájame.

2. Mäso zmiešame a opečieme. Následne ho vyberieme a na rozpálenom oleji si opražíme zeleninu kým trochu zmäkne. Pridáme pretlak a osmažíme ho. Zalejeme vínom a počkáme kým sa vyparí alkohol.

3. Mäso pridáme naspäť do hrnca spolu s drvenými paradajkami a vývarom. 4. Necháme dusiť najmenej 2 hodiny. 5. Nakoniec pridáme bylinky a lyžičku masla.

Bešamel

1. Do hrnca dáme maslo, necháme ho roztopiť. Pridáme múku a smažíme do zlata, za stáleho miešania.

2. Pomaly pridávame mlieko.

3. Necháme prevariť.

4. Pridáme parmezán a muškátový orech.

5. Soľ a korenie podľa chuti.

Cestoviny

1. Predvaríme asi 3 minúty a následne ich dáme schladiť do studenej vody. Skladanie

2. Do pripravených misiek dáme na spodok omáčku.

3. Následne pridáme cestoviny, bolognese a bechamel. Opakujeme.

4. Na vrch pridáme syr.

5. Dáme piecť.

Tagy: Jedlo