Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
500 g mletého hovädzieho mäsa
500 g mletého bravčového mäsa
1 stredne veľká cibuľa
1 rebro
stonkový zeler
1 mrkva
4 strúčiky cesnaku
3 PL (60 g) paradajkového pretlaku
1 šálka (236 ml) vína
1,5 šálky (354 ml) kuracieho vývaru
400 g drvených paradajok
Bazalka
Tymian
Oregano
Soľ podľa chuti
7 lyžíc masla
3 lyžice múky
6 šálok (1 l) mlieka
100 g parmezánu
Cestoviny Bolognese
1. Cibuľu, mrkvu a zeler si nadrobno nakrájame.
2. Mäso zmiešame a opečieme. Následne ho vyberieme a na rozpálenom oleji si opražíme zeleninu kým trochu zmäkne. Pridáme pretlak a osmažíme ho. Zalejeme vínom a počkáme kým sa vyparí alkohol.
3. Mäso pridáme naspäť do hrnca spolu s drvenými paradajkami a vývarom. 4. Necháme dusiť najmenej 2 hodiny. 5. Nakoniec pridáme bylinky a lyžičku masla.
Bešamel
1. Do hrnca dáme maslo, necháme ho roztopiť. Pridáme múku a smažíme do zlata, za stáleho miešania.
2. Pomaly pridávame mlieko.
3. Necháme prevariť.
4. Pridáme parmezán a muškátový orech.
5. Soľ a korenie podľa chuti.
Cestoviny
1. Predvaríme asi 3 minúty a následne ich dáme schladiť do studenej vody. Skladanie
2. Do pripravených misiek dáme na spodok omáčku.
3. Následne pridáme cestoviny, bolognese a bechamel. Opakujeme.
4. Na vrch pridáme syr.
5. Dáme piecť.