Dezert:  Zalievaná kávička na záver?

Dezert: Zalievaná kávička na záver?

Ochutnajte u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

Krém

6 - 7 vajíčok

165 g cukru

452 g mascarpone

200 g smotany

Zdroj: TV JOJ

Skladanie

475 ml káva 

30 g cukru

3 lyžice amareta

24 - 30 piškót

Kakao

Postup: 

1. Pomocou elektrického mixéra šľaháme žĺtky s cukrom do 2,5-násobku pôvodného objemu.

2. Do žĺtkovej zmesi pridáme vyšľahané mascarpone. Jemne poskladajte, kým zmiznú hrudky.

3. Pridáme šľahačku a jemne preložíme, aby nestrácala vzduch.

4. Zmiešame zmes na namáčanie piškót.

5. Do pripravenej nádoby začneme ukladať namočené piškóty, následne pridáme krém a opakujeme.

6. Po stuhnutí vrch posypeme kakaom.

Tagy: Dezert