Dezert:  Kulturista by si pošmákol...

Dezert: Kulturista by si pošmákol...

Tvarohový cheesecake.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

½ kg tvarohu

1250 g kyslej smotany

7 vajec

Práškový a vanilkový cukor

Celé maslo

2 balíky keksíkov

300 g mliečnej čokolády

700 g mrazené jahody

mäta a čerstvé ovocie

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Keksy si na jemno podrvíme alebo rozmixujeme. pridáme polku masla a celú zmes spolu vymiešame. dáme do formy na pečenie a pečieme 10 minút pri teplote 200 stupňov.  Do väčšej misky si dáme ½ tvarohu, 750 g kyslej smotany, 7 vajec, práškový a vanilkový cukor podľa chuti a celé to rozmixujeme s ponorným mixérom. Celu tú zmes vlejeme do formy na upečené keksy. Celé spolu pečieme pri 125 stupňoch asi 1 hodinu aj 15 minút. V miske si zmiešame zvyšnú kyslú smotanu s práškovým a vanilkovým cukrom do ktorej pridáme roztopenú čokoládu. Tuto zmes nalejeme na vychladnutý cheesecake a dáme do chladničky stuhnúť. Mrazené jahody si dáme do hrnca s trochou vody a pridáme práškový cukor, necháme chvíľu povariť následne to rozmixujeme a prepasírujeme cez sitko nalejeme do fľaše a hotový cheesecake zmesou prelejeme.

Tagy: Dezert