Polievka: Oranžovožltá

Polievka: Oranžovožltá

Zeleninová krémová polievka.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky.

Suroviny:

6 ks - veľká mrkva
3 ks - väčší zemiak
2 ks - petržlen
700 ml vývar (zeleninový/hydinový)
300 ml vody
1 šľahačková smotana (33 %)
soľ a čierne mleté korenie na dochutenie

krutóny (z toastového chleba)

Zdroj: TV JOJ

Postup:

Vývar s vodou privedieme do varu. Očistíme si mrkvu, petržlen a zemiaky, ktoré nakrájame na menšie kúsky. Následne ich dáme variť do vývaru s vodou, do mäkka cca 25 minút. Uvarenú zeleninu následne dáme do mixéra. Po rozmixovaní prelejeme do hrnca, pridáme smotanu podľa chuti. Následne dochutíme ešte soľou a čiernym korením. Podávame ozdobené petržlenovou vňaťou, šľahačkovou smotanou a krutónmi.

Tagy: Polievka