Dezert:  Cherry Lady

Dezert: Cherry Lady

Čokoládová torta s višňovým džemom, čokoládovým krémom a ovocím.

Vyskúšajte si u vás doma pripraviť recept z Bez servítky!

Potrebujeme:
5 vajec

250 g polohrubej múky

200 g kokosového cukru

100 ml oleja

100 ml vody

50 g kakaa

500 g ricotty

500 g mascarpone  (alebo tvaroh)

300 g horkej čokolády

šťava z 1 citróna

vanilkový cukor

citrónovy cukor

750 g višňoveho džemu

višne alebo hocijaké ovocie na ozdobenie

mäta

Zdroj: TV JOJ

Postup: 

Najskôr vyšľaháme bielka, do ktorých postupne pridávame cukor. Keď bude hladká lesklá konzistencia, začneme pridávať postupne žĺtka, olej, vodu. Nakoniec pomaly primiešame múku a kakao. Piecť na 180 stupňov, cca 30-40 min., treba kontrolovať. Mascarpone a riccotu vymiešame do hladka s vanilkovým cukrom a citrónom. Rozdelíme na 2 časti, do jednej pridáme rozpustenú čokoládu. Korpus rozdelíme na 2 časti. potrieme višňovým džemom, čokoládovou plnkou, bielou plnkou. Prikryjeme druhou vrstvou korpusu a polejeme čokoládou. ozdobíme ovocím a lístkami mäty.

Tagy: Dezert