Hlavné jedlo: Jeseň v Indii

Hlavné jedlo: Jeseň v Indii

Teľacie medajlónky, s batátovo-tekvicovým pyré a s hráškovo špenátovým pyré.

Pripravte si u vás doma recept z Bez servítky!

Suroviny:

teľacie mäso

korenie na steaky

hokkaido

bataty

kurkuma

soľ

maslo

hrášok

baby špenát

smotana na varenie

minipapriky

mikrobylinky

Zdroj: TV JOJ

​Postup: 

Batáty a hokkaido tekvicu ošúpeme, nakrájame na kúsky a dáme variť do slanej vody kým nezmäknú. Keď sa uvaria do mäkka, precedíme ich, pridáme kurkumu a rozpučíme na pyré. Ak je treba, pyré dochutíme soľou. Na masle si podusíme hrášok do zmäknutia, pridáme čerstvý baby špenát pre farbu a dusíme asi 3 minúty. Nakoniec pridáme soľ a smotanu na varenie. Zmes necháme prevrieť a rozmixujeme ju ponorným mixérom do jemna. Teľacie medailóniky si okoreníme zmesou na steaky a sprudka ich opečieme na masle. Keď sa mäso stiahne z každej strany, uberieme trochu teplotu a necháme ho opekať z každej strany, až kým nebude vyzerať prepečene. Vtedy bude mäso vo vnútri šťavnaté a ružové. Vo výpeku z mäsa si sprudka opečieme minipapričky, ktoré nám budú slúžiť na ozdobu rovnako ako aj mikrobylinky.