Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
teľacie mäso
korenie na steaky
hokkaido
bataty
kurkuma
soľ
maslo
hrášok
baby špenát
smotana na varenie
minipapriky
mikrobylinky
Postup:
Batáty a hokkaido tekvicu ošúpeme, nakrájame na kúsky a dáme variť do slanej vody kým nezmäknú. Keď sa uvaria do mäkka, precedíme ich, pridáme kurkumu a rozpučíme na pyré. Ak je treba, pyré dochutíme soľou. Na masle si podusíme hrášok do zmäknutia, pridáme čerstvý baby špenát pre farbu a dusíme asi 3 minúty. Nakoniec pridáme soľ a smotanu na varenie. Zmes necháme prevrieť a rozmixujeme ju ponorným mixérom do jemna. Teľacie medailóniky si okoreníme zmesou na steaky a sprudka ich opečieme na masle. Keď sa mäso stiahne z každej strany, uberieme trochu teplotu a necháme ho opekať z každej strany, až kým nebude vyzerať prepečene. Vtedy bude mäso vo vnútri šťavnaté a ružové. Vo výpeku z mäsa si sprudka opečieme minipapričky, ktoré nám budú slúžiť na ozdobu rovnako ako aj mikrobylinky.