Používate zastaralú verziu prehliadača, z tohto dôvodu nie je možné prehrať video.
Prosím, aktualizujte si prehliadač na najnovšiu verziu.
Suroviny:
2 ks bravčovej panenky
1 pór
50 g maslo
50 ml olej
soľ
korenie
rozmarín
tymian
plátky slaninky
5 ks zemiak
2 ks čerstvé uhorky
200 g biely jogurt
kôpor čerstvý
150 g čierne olivy
150 g červená kapusta čerstvá
soľ
korenie
mletá rasca
1 ks citrón
ovčí syr
Postup:
Panenku rozkrojíme na asi 3 - 4 časti. Urobíme do nej dieru a naplníme pórom. Okoreníme, osolíme, obalíme slaninkou a pečieme na masle asi 5 minút. Potom vložíme do rúry a necháme dopiecť ďalších 5 minút.
Plnený zemiak:
Zemiaky pečieme v šupke na 180 stupňov. Kým sa opečú, pripravíme si do nich plnku. Nastrúhame 2 ks čerstvej uhorky, pridáme kôpor, čerstvé olivy, jogurt alebo čerstvý ovčí syr. Do misky si nastúhame 150 g čerstvej kapusty a malú časť z nej vhodíme k tzatzikom. Keď sú zemiaky upečené a vychladené, rozkrojíme ich na polovicu. Stredy zemiakov vydlabeme a dáme do misky spolu so 150 g maslom a vymiešame a toto všetko plníme spolu s tzatziky do zemiaku. Na vrch zemiaky uložíme nastrúhanú kapustu.